PREGOVORI

Kajtazi: Uz opći sporazum manjina s HDZ-om potreban je i zasebni, posebno za Rome

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Veljko Kajtazi
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Veljko Kajtazi
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Veljko Kajtazi
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Veljko Kajtazi
22.09.2016.
u 18:36
Kajtazi: Osobno sam inzistirao da se raspravlja o posebnom sporazumu kada je riječ o nacionalnim manjinama
Pogledaj originalni članak

Zastupnici nacionalnih manjina danas su obavili drugu rundu pregovora s HDZ-om. Manjinci bi s HDZ-om trebali potpisati opći sporazum koji bi obuhvatio prava manjina koje tih osmero zastupnika predstavlja. No zastupnik Veljko Kajtazi, koji uz romsku predstavlja još 11 manjina, smatra da su potrebni i zasebni sporazumi, posebno kada je riječ o romskoj manjini. Izjavio je to na N1 televiziji rekavši da se neka romska pitanja, a brojni su problemi Roma, ne uspijevaju riješiti. Kajtazi je dodao da bi manjinci trebali zauzeti zajednički stav prema HDZ-u jer ih vežu i zajednički interesi zaštite manjina.

U HDZ-u su još ranije najavili da će prvo razgovarati sa svim manjincima, a zatim zasebno sa svakim predstavnikom nacionalne manjine da bi utvrdili i njihove pojedinačne zahtjeve. Andrej Plenković, šef HDZ-a, nedavno je izjavio da manjinski zastupnici vjerojatno ne bi participirali u izvršnoj vlasti, ali da bi se za njih našlo adekvatno mjesto u Saboru. Nedavno smo objavili da se u HDZ-u čuje da bi manjincima, točnije Furiju Radinu, mogla biti ponuđena funkcija potpredsjednika Sabora.

Pregovori s manjincima iskočili su iz redovnih pregovora kada je prošli tjedan Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a, rekao da SDSS neće podržati HDZ-ovu Vladu ako Zlatko Hasanbegović bude ministar. Uslijedila je polemika, a Plenković je poručio da ministre bira mandatar. Hasanbegović pak ne želi nijednu funkciju osim ministarske.

>> Plenković: Nikakvih ultimatuma Mosta nema, to je passé, evoluirano. Pupovac o Hasanbegoviću: Možemo imati puno povjerenje u Plenkovića

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

M1
Miljac 1981
18:54 22.09.2016.

Ja bi predlozio svakom od politicara da ima jednog roma za susjeda pa da onda i prema tome kreira novi zakon. Dok ih upozna u globalu onda bu sve jasnije!! I onda ti neko jos veli da siris mrznju??????

ZR
Ze Roberto u
18:57 22.09.2016.

Ajmo samo navalite sa zahtjevima.....pa manjine su to i zaslužile sa svojih tisuću glasova

AI
Ante III
19:43 22.09.2016.

Imaju Hrvatske putovnice mogu radit u inozemstvu ako nema posla u Hr.Al lakse je od socijale, ne radis nista i dobis vise od penzionera Kofi je radio 35g. U tvornici zivjela demokracija fuuuujjjjjjj