CROELECTO

VIDEO Ankica Mamić o padu rejtinga Domovinskog pokreta: Itekako su im naškodile afere

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
VIDEO Ankica Mamić o padu rejtinga Domovinskog pokreta: Itekako su im naškodile afere
02.10.2024.
u 12:47
Raspad Domovinskog pokreta smo već najavili na Večernji TV praktički u izbornoj noći jer je netrpeljivost između dvije frakcije bila već tada vidljiva i praktički se mogla iščitati iz nastupa člana članova pojedine frakcije, kazala je
Pogledaj originalni članak

Domovinski pokret zabilježio je velik pad i s trećeg se strmoglavio na peto mjesto, pokazalo je istraživanje CroElecto za rujan. Ta je stranka nakon podjele završila na 4,88 posto glasova, što je drastičan pad s više od dva postotna boda u odnosu na kolovoz. Očekivano, moglo bi se reći, nakon unutarnjih sukoba i međusobnih optužbi sadašnjih i bivših članova.

Analitičarka Večernjeg lista Ankica Mamić analizirala je pad stranke koja je neko vrijeme bila treća u zemlji. "U prvom dijelu istraživanja u kojoj se odnosi na rejting stranaka, vidljivo je već na prvi pogled da HDZ zadržava svoj stabilan rejting, neovisno o zadnjim aferama koje su završile uhićenjem HDZ ovih članova. Dakle, afere HDZ-u ne škode ili mu barem ne škode toliko da bi se to odmah vidjelo na rejtingu. Dok nasuprot tome, Domovinskom pokretu su njihove afere itekako škodilo. Raspad Domovinskog pokreta smo već najavili na Večernji TV praktički u izbornoj noći jer je netrpeljivost između dvije frakcije bila već tada vidljiva i praktički se mogla iščitati iz nastupa člana članova pojedine frakcije. "

Više o tome, pogledajte u videu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

AN
antikomunist1
16:49 02.10.2024.

Nije jednostavno danas prodavati afere. Nekadašnju "brand" znatno je izgubio na vjerodostojnosti i atraktivnosti.

GN
gnoj
15:42 02.10.2024.

Tko je pa ta ??

GO
goran2hr
17:11 02.10.2024.

Afere, babe, žabe i banane... Opet skretanje priče u nebitno. Bitno i katastrofalno po DP, bilo je kada su izdali birače i 14 mandata dobivenih od Hrvata, pretvorili u ništa. Od njihovih obećanja ispala je jedna velika nula i sramota. Momentalno ih napuštaju Jučević i Kolakušić, a onda očekivano raspad. Problem je što to ne vidi niti "Domino", tako da ispada kako sukob nije ideološki i moralni, nego lakomost i taštine.