HODALI SU ULICOM

VIDEO Dramatična snimka potresa u Turskoj: Ljudi za dlaku izbjegli krhotine koje su padala s krova

Foto: ELAZIG HAKIMIYET HABER/REUTERS
potres u Turskoj
16.10.2024.
u 15:43
Potres magnitude 5,9 pogodio je u srijedu istočnu tursku pokrajinu Malatyju
Pogledaj originalni članak

Tri su osobe za dlaku izbjegle krhotine koje su pale s krova tijekom današnjeg potresa u jugoistočnoj Turskoj. Kako je zabilježeno na snimci nadzorne kamere, tri osobe hodale su ulicom u gradu Elazigu kada su krhotine krenule padati sa zgrade. Svi su izbjegli krhotine koje su pale blizu njih, ali ih nisu ozlijedile. 

Potres magnitude 5,9 pogodio je u srijedu istočnu tursku pokrajinu Malatyju, priopćilo je državno tijelo za upravljanje katastrofama i izvanrednim situacijama (AFAD), dodajući da za sada nema izvješća o šteti ili žrtvama. AFAD izvješćuje da se potres dogodio u 10.46 sati ujutro po lokalnom vremenu s epicentrom u okrugu Kale, nekih 40 km istočno od grada Malatyje.

"Naši timovi su u pripravnosti i operacije skeniranja terena su u tijeku", dodaje se. Potres se također osjetio u sirijskim pokrajinama Hasaki, Deir al-Zoru i Alepu, objavila je državna novinska agencija te zemlje. Europski mediteranski seizmološki centar rekao je da je potres bio magnitude 6,1 na dubini od 9 km ispod zemlje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.