glamurozna slavlja

VIDEO Dubai - pogledajte vatromet oko najvišeg tornja na svijetu

Foto: Reuters
VIDEO Dubai - pogledajte vatromet oko najvišeg tornja na svijetu
Autori Ivan Halar, ba/VLM
31.12.2012.
u 12:31
U Sydneyju je čak 1,5 milijuna slavljenika pratilo tradicionalni veliki vatromet s lučkog mosta
Pogledaj originalni članak

U Dubaiju je Nova godina dočekana vatrometom oko Burj Khalife, najvišeg tornja na svijetu. Ove je godine prvi put u povijesti organiziran javni doček Nove godine u Burmi. U nekadašnjoj prijestolnici Rangoonu upriličena je vatrometna zabava, a nastupali su neki od najpopularnijih zabavljača u državi. Događaj vrijedan milijun dolara organizirala je jedna tajlandska tvrtka. Najvećem dočeku u povijesti Hong Konga svjedočilo je 100.000 ljudi. U 17 sati po našem vremenu počeo je osmominutni vatromet vrijedan 1.6 milijuna dolara.

Oko 16 sati Novu su godinu dočekali i u Japanu. U spektakularnom vatrometu mogli su uživati stanovnici Tokija i drugih japanskih gradova. Novu 2013. godinu dočekali su stanovnici Božićnog otoka i Kiribata u 11 sati po našem vremenu te Novog Zelanda u podne, a nakon njih veliko slavlje počelo je u 14 sati i u Australiji.

U Sydneyju je 1,5 milijuna ljudi pratilo tradicionalni veliki vatromet s lučkog mosta. Da bi ulovili mjesta za promatranje vatrometa u koji su vlasti uložile oko 7 milijuna dolara, mnogi su noć proveli u šatorima. Milijune Australaca na televizijskim ekranima zabavljala je pjevačica Kylie Minogue za čiji je nastup tamošnja televizija izdvojila 6,9 milijuna dolara.

Nova je godina dočekana i u sjevernokorejskoj prijestolnici Pyongyangu. U Južnoj Koreji Nova je godina dočekana prema tradiciji – zvono na katedrali Bosingak u Seoulu zazvonilo je točno 33 puta.

Spektakularni dočeci bili su i u velikim europskim metropolama Beču, Rimu, Parizu, Londonu i Berlinu.

Ujedno, putem EarthCama možete uživo pratiti dočeke diljem svijeta.

Jedna od najvećih proslava uz spektakularni vatromet očekuje se u New Yorku na Times Squareu u šest sati po našem vremenu. I taj ćete događaj moći pratiti  na EarthCamu.

Posljednji će Novu godinu sutra dočekati stanovnici Havaja u 11 sati po našem vremenu te Američke Samoe u 12 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
15:18 31.12.2012.

Ne mogu vjerovati da su ovako brzo ispravili.

ZE
.zeitgeist.
16:56 31.12.2012.

Haha, kavi tupani, video iz Australije je od prošle godine. Proćitajte opis videa.

AA
aabbcc
18:52 31.12.2012.

. Vec su dosadni sa vatrometom...Kad ce mo ih vidjeti da piju Rakiju za N. god. ?