OPASNA SITUACIJA

VIDEO Stručnjak za Bliski istok: 'Gotovo sve ukazuje na to da će Izrael uskoro početi bombardirati Iran'

Foto: Artorn Pookasook/REUTERS/Večernji TV
Foto: EDUARDO MUNOZ/REUTERS
FILE PHOTO: World leaders take part in the 79th annual U.N. General Assembly high-level debate
Foto: RONEN ZVULUN/REUTERS
FILE PHOTO: Israeli PM Netanyahu attends a discussion at the Israeli Parliament Knesset in Jerusalem
Foto: Artorn Pookasook/REUTERS
Israel's military operates in southern Lebanon
13.10.2024.
u 17:38
- Iskra ovoga puta neće zapaliti samo Bliski istok, nego će možda zapaliti i regiju i više zemalja - smatra Hassan Haidar Diab, Večernjakov novinar i stručnjak za Bliski istok
Pogledaj originalni članak

- Gotovo sve ukazuje na to da će Izrael uskoro početi bombardirati Iran. Gotovo svi izraelski mediji pišu da se već postigao dogovor između SAD-a i Izraela oko mogućeg napada na iransku infrastrukturu - rekao je Hassan Haidar Diab, Večernjakov novinar i stručnjak za Bliski istok, te dodao kako administracija američkog predsjednika Joea Bidena tvrdi da je nagovorila izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da ne napada nuklearna postrojenja i naftnu infrastrukturu. 

- Međutim, što god je Netanyahu obećao zadnjih godinu dana, nije ispunio. Rekao je da neće ući u Rafah, ušao je u Rafah. Rekao je da neće krenuti u rat u Libanonu pa je krenuo u rat u Libanonu... Netanyahu danas želi stvoriti svoj san, napasti iranska nuklearna postrojenja - dodao je Haidar Diab pa pojasnio kako nisu svi iranski reaktori na istom mjestu, nego su udaljeni i tisućama kilometara. 

Prije nekoliko dana, kako je istaknuo, razgovarao je s visokim dužnosnikom Irana koji mu je rekao da će odgovoriti s 2000 raketa ako njihova infrastruktura bude napadnuta. - Bliski istok ide u jedan opasan vrtlog. Ono što je u ovom momentu opasno, Iranci su zaprijetili da će napasti američke snage koje se nalaze na Bliskom istoku, njihove baze - kazao je te nastavio: 

- Benjamin Netanyahu sada nema crvenu liniju, ne želi stati, želi na neki način raditi sve da bi ostvario svoj san. 

- Ono što mogu sa sigurnošću tvrditi, u ovom momentu, imamo izuzetno opasnu i delikatnu situaciju. Iskra ovoga puta neće zapaliti samo Bliski istok, nego će možda zapaliti i regiju i više zemalja - zaključio je Hassan Haidar Diab. 

Cijeli komentar našeg stručnjaka možete pogledati na snimci.

GALERIJA Posljedice izraelskih napada na Bejrut

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

ISTINA O PROPASTI MITSKOG MJESTA

FOTO Ovako je izgledalo Haludovo u doba najveće slave: 'Za Jugoslaviju je to bilo čudo. Frapirano smo gledali 150 Amerikanaca'

Najluksuzniji turistički objekt Hrvatske i bivše države, jugoslavenski Las Vegas, kako su ga prozvali, godinama propada, a njegov bivši direktor prisjeća se dana slave i propasti te otkriva dosad nepoznate detalje o Haludovu. Nakon što je u posao ušao Amerikanac Bob Guccione, izdavač slavnog časopisa Penthouse na krčki aerodrom prvi put sletjeli zrakoplovi s američkim turistima i slavnim “zečicama” koje su oskudno odjevene posluživale elitu za rulet-stolovima. Domaći ljudi s balkona smjeli su samo gledati bogate strance kako kockaju, što je Jugoslaviji bilo za većinu građana zabranjeno.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

Avatar tarana
tarana
17:58 13.10.2024.

Hoće li hezbollah, hamas, al qaeda, Iran stati? Zaboravili što je bilo prošlog listopada? Zaboravili na teror islamista!?

Avatar Hazl113
Hazl113
17:56 13.10.2024.

Vidim arapu je sada frka. I neke ga je frka. Što su htjeli, to su i dobili.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
18:59 13.10.2024.

Bliski istok je otišao u opasnom smjeru onog časa kada je Iran, potaknut Rusijom nagovorio Hamas da napadne Izrael i kada je taj isti Iran napao taj isti izrael raketama. Ovo što slijedi su samo posljedice.