PUCNJAVA U JAFFI

VIDEO Izraelac u sandalama lovio napadače i ubio jednog od njih: 'Vidio sam mrtve ljude na tlu stanice'

Foto: ITAI RON/REUTERS
Israeli police patrol following a fatal shooting attack in Jaffa
Foto: AMMAR AWAD/REUTERS
Israeli forces stand near the scene of a shooting attack in Jaffa
Foto: AMMAR AWAD/REUTERS
An Israeli police works, at the site of a shooting attack, in Jaffa
02.10.2024.
u 17:42
"Živim točno iznad stanice u Jaffi, završio sam s poslom i bio gladan. Sišao sam dolje u restoran i tada sam čuo pucnjavu", opisao je Lev Kraitman
Pogledaj originalni članak

Muškarac Lev Kraitman jeo u Jaffi kada je u utorak čuo pucnjeve. Bez oklijevanja je odjurio do stanice željeznice gdje su bili napadači. Trčao je u sandalama pa izvadio oružje i suočio se s napadačima – ubio je jednog od njih. Objavljena je i snimka kako trči te tjera druge da pobjegnu. Lev se pobrinuo za ranjene prije nego što su hitne službe stigle, a drugi je terorist eliminiran ubrzo nakon toga. Vlasti su kasnije potvrdile da je sedmero ljudi poginulo, a da je 11 ozlijeđeno u napadu koji se dogodio samo nekoliko minuta prije iranskog napada projektilima na Izrael.

"Živim točno iznad stanice u Jaffi, završio sam s poslom i bio gladan. Sišao sam dolje u restoran i tada sam čuo pucnjavu. Posljednjih šest mjeseci sam služio u Gazi", kazao je za Daily Mail te istaknuo kako je odmah prepoznao zvuk pucnjave. 

"Vidio sam sljedeći tramvaj kako se približava i pokušao sam ga zaustaviti, ali nije stao. Kad se udaljio sam vidio mrtve ljude na tlu stanice. To je i trenutak kada sam vidio dvojicu terorista. Jedan je počeo bježati u mom smjeru", opisao je te dodao kako je muškarca držao na oku. "Pucao sam na njega - ispucao sam puno metaka. Jedan ga je pogodio, a onda je potrčao i pao."

Potom je otrčao do ranjenih osoba te pokušao utvrditi tko je mrtav, a tko živ. Osvrćući se na svoju obuću, koja je postala viralna u Izraelu, Lev je rekao: "Uvijek nosim ove sandale." Lev Kraitman spasio je i 20 osoba na festivalu Nova 7. listopada. Naime, riječ je o festivalu u Izraelu na koji su prošle godine upali pripadnici Hamasa.

VIDEO Pucnjava u Izraelu, ubijeno više osoba

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Viktor999
Viktor999
22:26 02.10.2024.

Bravo Lev, svaka ti čast , jednog teroristu si odmah poslao kod rogatih i kuratih djevica dok je drugi bio tako hrabar da je zdimio ali ipak nedovoljno brzo :))

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
18:29 02.10.2024.

Nije li možda i on od onih nekoliko baren jednoga kokno jer razumio sam da je mnogo metaka ispucao a samo jednom pogodio. Nema metka koji se u zraku rasplini nego kad tad negdje zapne.