TEST NINE SKOČAK

VIDEO Najluđa kampanja za EU izbore? Hrvati pristali na menstrualne bolove i požalili

Foto: Instagram/Nina Skočak
VIDEO Najluđa kampanja za EU izbore? Hrvati pristali na menstrualne bolove i požalili
05.06.2024.
u 23:36
Španjolska je već napravila ovaj važan korak, a vrijeme je da i Hrvatska prizna pravo žena na dostojanstvenu brigu o vlastitom zdravlju, poručila je Nina Skočak, nezavisna kandidatkinja na EU izborima
Pogledaj originalni članak

Nezavisna kandidatkinja na EU izborima Nina Skočak ovoga je tjedna, uoči samih izbora koji se održavaju 9. lipnja u Hrvatskoj, na kreativan način odlučila osvijestiti temu potrebe za menstrualnim bolovanjem u Hrvatskoj po uzoru na Španjolsku gdje ono ide na teret države. Naime, Skočak je iskoristila simulator menstrualnih bolova na muškarcima da vidi koliko se oni mogu nositi s bolovima s kojima se žene uglavnom susreću svakoga mjeseca.

- Menstruacija ne smije biti tabu. Nije dovoljno samo međusobno pričati o menstrualnim bolovima, potrebno je i da ih ljudi stvarno shvate. Naša akcija je pokazala koliko su ti bolovi stvarni i koliko je bitno da se uvede menstrualno bolovanje - poručila je, a reakcije njenih ispitanika zabilježene su i na njenom profilu. 

Sam simulator ima 10 razina, a muškarci su bol počeli osjećati oko 4. razine. 

- Ne bih mogao ići na posao, ne bih bio u stanju - komentirali su. ''Kao da imam trakavicu'', dodali su.

POVEZANI ČLANCI:

- Španjolska je već napravila ovaj važan korak, a vrijeme je da i Hrvatska prizna pravo žena na dostojanstvenu brigu o vlastitom zdravlju. Naša generacija je spremna za promjene, a jedna od tih promjena mora biti priznavanje menstrualnih bolova kao ozbiljnog zdravstvenog problema. Uz to, menstrualne potrepštine kao što su ulošci moraju biti besplatne u svim javnim ustanovama - poručila je Nina Skočak.

>> VEČERNJI TV TikTokerica Nina Skočak želi u EU parlament: Mladi nemaju budućnost ni u jednoj hrvatskoj stranci

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
06:35 06.06.2024.

Ne menstruiraju samo žene, menstruirati mogu i trans muškarci i nebinarne osobe, i još najmanje 40 drugih rodnih identiteta. Ovakav prijedlog je diskriminatoran i nadam se da će pravobraniteljica za ravnopravnost spolova reagirati.

CA
cavecanem
06:13 06.06.2024.

Ništa od Brukselesa Ninočka