akcija lutka

VIDEO Mafijaški boss pobjegao pred policijom u 'sigurnu' C. Goru

Foto: Screenshoot
VIDEO Mafijaški boss pobjegao pred policijom u 'sigurnu' C. Goru
12.09.2012.
u 18:52
Kaljemendi je na crnoj listi 
SAD-a zbog trgovine narkoticima. U akciji je uhićen i Bojan Cvijan, bivši šef odjela za narkotike SIPA-e
Pogledaj originalni članak

U akciji kodnog imena “Lutka” u srijedu je na području BiH uhićeno više osoba te je pretraženo više stanova. Riječ je o jednoj od najvećih policijskih akcija na području susjedne države posljednjih godina, a meta akcije najveća je zločinačka organizacija u BiH, za koju policija sumnja da stoji iza većeg broja teških, do sada nerasvijetljenih kaznenih djela.

Iako je među uhićenima i Bojan Cvijan, bivši šef odjela za narkotike SIPA-e (Državna agencija za istrage i zaštitu), policija zasad nije uspjela uhititi Nasera Kaljemendija, osobu za koju sumnja da je na čelu spomenute zločinačke organizacije. Kaljemendi je poznati pripadnik sarajevskog krim-miljea, a već dulje vrijeme nalazi se i na američkoj crnoj listi zbog trgovine narkoticima. Policija je danas pretražila i njegov hotel Casa grande na Ilidži u Sarajevu, no Kaljemendija nije našla.

Pretpostavlja se da je pobjegao u Crnu Goru. Inače, po onom što je zasad poznato, policija se nada da će tijekom akcije “Lutka” razriješiti najmanje šest neriješenih ubojstava i pokušaja ubojstva, nekoliko pljački banaka i transporta novca, a spomenutu zločinačku organizaciju policija povezuje s likvidacijama Ramiza Delalića Ćele i Borisa Govedarice te pljačkama 2,2 milijuna eura iz PBS banke u Sarajevu 2006. i više od 668.000 maraka iz BH Pošte 2008.

– Ovo je početak kraja organiziranog kriminala u BiH – kazao je Goran Zubac, ravnatelj SIPA-e, prezentirajući javnosti dosadašnje rezultate “Lutke”.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
09:39 13.09.2012.

Bilo bi mu pametnije da je pobjegao u Hrvatsku. Sa takvim dosjeom imao bi priliku postati premijer, ako ne i predsjednik države. U svakom slučaju politička karijera bi mu bila osigurana.

Avatar LargoWinch
LargoWinch
20:26 12.09.2012.

Ja volim ovakav cirkus. Pa neka je i predizborni. Rasturanje mreže šiptarskog narko bosa na tv. Pa kud ćeš bolje? Kokice?

RI
Riznica
20:13 12.09.2012.

Koji cirkus, pa oni prave narod budalama snimajuci ove slike hapsenja ... Snimite narodu kad ih budete pustali sutra kucama, bice dobro da i to vidimo !"