NITKO TO NIJE OČEKIVAO

VIDEO Nastao je muk na ruskoj televiziji kad je analitičar priznao: 'Situacija će biti još gora'

Foto: Screenshot
VIDEO Nastao je muk na ruskoj televiziji kad je analitičar priznao: 'Situacija će biti još gora'
17.05.2022.
u 12:39
Upozorio je da će "situacija za Rusiju biti sve gore" jer Ukrajina dobiva dodatnu vojnu pomoć sa Zapada i da "ukrajinska vojska može naoružati milijun ljudi".
Pogledaj originalni članak

Od samog početka ruske invazije na Ukrajinu, ruski mediji su primarno govorili samo pozitivno o tome, dok se kritika mogla čuti u rijetkim neovisnim medijima koji su u međuvremenu bili pod znatnim napadom vlasti. Međutim, čuti kritiku na ruskoj državnoj televiziji maltene je nemoguće, ali ipak se dogodilo i to bez da je program bio prekinut.

Vojni analitičar i umirovljeni pukovnik Mikhail Khodarenok sudjelovao je u emisiji '60 minuta' na državnoj televiziji gdje je iznio  drugačiju sliku rata nego što su na to naviknuti, prenosi BBC.

 

Upozorio je da će "situacija za Rusiju biti sve gore" jer Ukrajina dobiva dodatnu vojnu pomoć sa Zapada i da "ukrajinska vojska može naoružati milijun ljudi".

Govoreći o ukrajinskim vojnicima, istaknuo je da njihova želja da brane domovinu itekako postoji

"Apsolutna pobjeda na bojišnici određena je visokim moralom snaga koje prolijevaju svoju krv za ideje za koje su se spremni boriti. Najveći problem s ruskom vojnom i političkom situacijom je taj što smo u totalnoj političkoj izolaciji i cijeli svijet je protiv nas, iako mi to ne želimo priznati. Moramo razriješiti ovu situaciju. Situacija se ne može smatrati normalnom kad je protiv nas koalicija od 42 zemlje i kad su naši resursi, vojno-politički i vojno-tehnološki, ograničeni", kazao je analitičar.

Drugi gosti u studiju su bili tiho, uključujući i voditeljicu Oglu Skabejevu, inače poznatu po tome koliko žestoko brani Kremlj. BBC navodi kako je prava rijetkost čuti realističnu analizu situacije na terenu na ruskoj državnoj televiziji, te u ovom trenutku nije poznato kako je do toga došlo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

DU
Deleted user
13:04 17.05.2022.

Budimo realni i pošteni čovjek sve dobro kaže... samo je pitanje jel čuje onaj u dubokom bunkeru negdje u Sibiru.

MU
MUNJA5
15:56 17.05.2022.

Kada su pustili ovaj jedan komentar koji je protivan službenoj verziji događanja onda su uvidjeli da moraju polagano priznavati da ih je Putin zaje... za naredna desetljeća i da se moraju početi povlačiti. najveći je problem kako to objasniti balkanskim rusofilima iz, uglavnom, srpske populacije koji su bili veći zagovornici istrebljenja Ukrajinaca nego Rusi na terenu.

Avatar Matija22
Matija22
14:26 17.05.2022.

polako im dolazi iz dupeta u glavu da su izgubili rat