POTRAGA ZA SPLIĆANINOM

VIDEO Rekonstrukcija beogradske noći: Ovo su sve snimke na kojima je navodno Matej Periš

Foto: Alo.rs/Nestali.hr
VIDEO Rekonstrukcija beogradske noći: Ovo su sve snimke na kojima je navodno Matej Periš
04.01.2022.
u 11:32
Jučer se pojavio cijeli niz snimki
Pogledaj originalni članak

Potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem ušla je u peti dan.

Njemu se gubi svaki trag u rano jutro na Staru godinu. Prijatelji koji su se s njim zabavljali u klubu Gotik u Beogradu kažu da ga nakon 2.30 ujutro više nisu vidjeli. Policija ga danima traži, a jučer je potraga proširena i na područje Dunava.

Jučer je došlo do velikog zapleta u cijeloj priči. Ranije se sugeriralo da je mladić možda upao u Savu nedaleko od kluba, kamo je išao obaviti nuždu jer je u WC-u bila gužva. 

Jučer se, pak, pojavio cijeli niz snimki. Na snimkama se vidi mladić jače tjelesne građe u majici kratkih rukava, tamnoj odjeći i bijelim tenisicama kako trči raznim ulicama koje se nalaze bliže ili dalje od kluba u kojem su se mladi Splićani tu večer zabavljali.

POGLEDAJTE SVE SNIMKE KOJE SU SE POJAVILE:

Rekonstrukcija kretanja: što pokazuju snimke?

Blic je napravio rekonstrukciju događaja u noći kad je Matej nestao prema snimkama koje su jučer objavljene u javnosti. Snimke treba uzeti s dozom rezerve jer policija još nije potvrdila da se na njima nalazi Matej.

1) Gotik

Periš je nestao u noći između 30. i 31. prosinca u Beogradu kada je izašao iz kluba Gotik, najvjerojatnije da bi obavio nuždu jer je u klupskom WC-u bila velika gužva. Izašao je bez jakne, samo u crnoj majici, hlačama i bijelim tenisicama.

2) Karađorđeva ulica

Kamera je potom prvo snimila mladića koji izgledom podsjeća na Mateja u blizini lokala Nebo i zemlja u Karađorđevoj ulici, nekih 200 metara od Gotika s druge strane ulice.

Na toj se snimci vidi mladić u crnoj majici, hlačama i bijelim tenisicama kako trči cestom iz smjera Kalemegdana i istrčava na ulicu, vjerojatno kako bi zaobišao manju grupu ljudi koja se kretala ispred njega.

Na sljedećoj snimci, snimljenoj drugom kamerom iz drugog kuta ali na istoj lokaciji, mladić je viđen kako prolazi pored kafića Nebo i zemlja, trčeći u smjeru Brankova mosta. Tom prilikom prošao je pokraj kafića Rakija kafe, Konzulat bara, Industrija bara, bara Rob Roy (Gvožđara) kod Velikih stepenica.

3) Pješački prijelaz ispod Brankova mosta

Nadzorne kamere sljedeći put snimile su mladića koji podsjeća na Mateja na pješačkom prijelazu ispod samog Brankova mosta. Na snimci se vidi kako dolazi Karađorđevom ulicom iz smjera Kalemegdana i pokušava zaustaviti bijeli taksi. Ne uspijeva ući u taksi, odnosno, kako se čini, taksist ga ne pušta unutra.

4) Travnička ulica

Slijedi snimka iz Travničke ulice na kojoj se vidi osoba koja izgledom podsjeća na nestalog Splićanina, ali snimka nije dovoljno jasna. 

Ta figura u majici kratkih rukava najprije se pojavljuje u Travničkoj ulici kako trči iz smjera zgrade Geozavoda k autopraonici i tu izgleda kao da nosi bijele tenisice. Nekoliko sekundi kasnije istom ulicom, samo u suprotnom smjeru, trče mladić sličnog izgleda, ali ovog puta u crnim tenisicama s bijelim đonom, i djevojka odjevena u bijeli džemper ili bijelu jaknu.

5) Savska promenada

Na zadnjoj snimci vidi se kako iz smjera parkirališta, odnosno iz smjera nekadašnje Lastine autobusne stanice i Basova parkirališta, mladić koji likom podsjeća na Periša silazi niza stube.

Na sljedećoj snimci koju je objavio Alo vidi se silueta osobe koja pliva u Savi, za koju se čak ne može ni pretpostaviti sliči li Mateju. Matejev otac rekao je da na toj snimci nije njegov sin.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
12:21 04.01.2022.

Vrlo vjerojatan scenario, dečko je već bio dobro popio, gard mu se spustio i uzeo je ponuđeno neko sintetičko sranje ala ekstazi. Ne bi me iznenadilo da njegovi prijatelji više znaju o tome.

SD
sdragan
12:53 04.01.2022.

Dosta je tu nejasnoca...Da je bio u kakvoj nevolji, mogao je bilo koga pitati na ulici za pomoc, masa ispred kluba, Ulica...Sugde su ljudi, svak ima mobilni pri sebi, itd...Taksista je ocigledno spustio prozor, razmenili su par rijeci, kao da ga je Matej pitao nesta...Ovaj odgovorio i to je to. On trci prilicno samouvjereno, u istom ritmu, ne izgleda uznemiren, gonjen, ili tako nesto??! Niko ga ne juri... Mislim da su kljuc njegovi drugari! Oni znaju vise nego sto su do sada rekli.

JO
Jobenty
06:04 05.01.2022.

Tu nešto ne štima. Putem kojim je trčao duže od sat vremena treba dvadesetak minuta laganog hoda. Kakve su to snimke?