incident

VIDEO Sin pravoslavnog svećenika iz Borova završio u bolnici

Foto: Branimir Bradarić/VLM
VIDEO Sin pravoslavnog svećenika iz Borova završio u bolnici
Autori bb/VLM, IČ/VLM
03.02.2013.
u 13:16
Portal croatorum objavio je fotografije i video snimku na kojoj se, kažu, vidi da su Srbi napali branitelje dok su palili svijeće u Borovu Selu.
Pogledaj originalni članak

VUKOVAR – Milan Lukić (21), sin pravoslavnog svećenika iz Borova Sela, zadobio je lakše tjelesne ozljede u sukobu s dvije osobe koje su prethodno izašle iz autobusa na povratku sa subotnjeg prosvjeda protiv ćirilice održanog u Vukovaru. Njegov otac Čedo Lukić telefonski nam je potvrdio da mu je sin ozlijeđen ali i da ne može ništa više reći jer u vrijeme sukoba nije niti tamo.

– Ne znam ništa puno o svemu tome. Znam samo da mi je sin ozlijeđen i da se radi zadobivenih ozljeda nalazi u vukovarskoj bolnici, kratko je samo rekao svećenik Lukić. U današnjem policijskom priopćenju navodi se samo da je policija zabilježila ovaj incident, koji se vodi kao remećenje javnog reda i mira, te da i dalje vrše ispitivanja i istragu kako bi utvrdili sve činjenice. Navodno je fizičkom sukobu prethodila verbalna svađa Milana Lukića i dvije osobe koje su izašle iz autobusa poslije čega je došlo i do fizičkog obračuna. U isto vrijeme po portalima kruže i tekstovi koji govore o kamenovanju autobusa koji su se zaustavili u Borovu kako bi odali počast poginulim redarstvenicima. Portal croatorum objavio je fotografije i video snimku na kojoj se, kažu, vidi da su Srbi napali branitelje dok su palili svijeće u Borovu Selu.

– Po povratku iz Vukovara Udruga Veterana treće gardijske brigade Kune i Domoljubna organizacija Croatorum sa svoja četiri autobusa povezli su sve koji su htjeli ići za Osijek. U povratku se stalo na spomeniku poginulih dvanaest redarstvenika te je zapaljeno 50 svijeća a pod osiguranjem policije. Prilikom povratka u autobuse prije samog pokreta prema Osijeku jedan je mladić krenuo na wc te su ga napali gosti Caffe Bara Armani. Tom prilikom na mladića je bačen žuti bicikl, žardinjera za cvijeće te su krenuli prema autobusima sa stolicama iz lokala, sve to vrijeme policija je stajala po strani a tek kad su sudionici kolone ušli skoro svi u autobuse isti su reagirali prema gostima Caffe bara – piše portal, te ističu da je po slikama i video snimci vidljivo da nitko iz autobusa nije kamenovao lokal.

Odmah za vrijeme molitve počele su provokacije od strane pripadnika srpske nacionalne manjine, podizanjem tri prsta i srednjeg prsta te dobacivanjem prostota, na što se nitko nije obazirao jer je dogovoreno između sudionika da se ne smiju dati isprovocirati.

Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske, rekao je da policija nema spoznaja o kamenovanju.

– Događaj u Borovu ne dovodimo u vezu s prosvjedom. Naime, prosvjed je službeno okončan sat vremena ranije i održavan je u Vukovaru. Sam incident dogodio se u Borovu, rekao je Džigumović. Dan poslije održanoga prosvjeda Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara, rekao je da je zabrinut za dalji razvoj situacije u gradu ali i da se nada da će razum prevladati te da Vukovarci neće dozvoliti da im se uništi 15-godišnji život u miru.

>>Nakon skupa u Vukovaru pretukli sina pravoslavnog svećenika

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

OB
-obrisani-
15:02 03.02.2013.

Et ti ga sad ,da je koji od prosvjednika zavrsio u bolnici nebi se ni znalo... B.B. sam si se jucer raspisao da su polupali kafic ,cemu neistina ... Na videu se vidi koliko je moguce , istina je da nije nista unisteno ... Jedino sto se vidi je da policija salje provokatore nazad ,i da ih vecina izlazi van... O cemu jos govorit... Provocirao je i dobio batine,njega boli...

HR
hrvatin
15:07 03.02.2013.

Srbi kamenuju Hrvate dok stavljaju cvijece na grobove svojih mrtvih heroja I na grobovima ih mora cuvati policija!?I sve to na hrvatskoj zemlji!? Jemo li mi uopce zasluzli slobodu I drzavu kada nam se to dogadja!?Nije tesko zamisliti sto bi se dogodilo Hrvatima koji bi se tako ponasali u srbiji,pa cak I da je nisu prije toga napali I pobili,a medju ovima koji napadaju Hrvate dok pale svijece na grobovima,mozda ima I onih koji su pobili nase redarstvenike! I jos nam nase "hrvatine" na vlasti predlazu da na Ovcari pise Obcapa!?? E moj narode,kad ces te glave iz pijeska vec jednom izvaditi?Ima li jos tko ziv?

KO
Korana
16:00 03.02.2013.

Ti balavci su valjda zaboravili da danas vecina ljudi ima video kamere...hahahai!