PREPIRKA PRED KAMERAMA

VIDEO Snimka Plenkovića se širi mrežama, novinari ga pitali o porezu: 'Slatki ste, radoznali'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Prvi put u novom prostoru pocelo jesensko zasjedanje Sabora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Premijer Plenković obišao novu zgradu Sabora
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Sjednica Vlade RH u NSKZagreb: Sjednica Vlade RH u NSK
19.09.2024.
u 11:16
Nemojte vi meni samo govoriti što ima, a što nema potrebe. Ja imam svoj mandat da govorim što je, a to je otvoreno govoriti kako stvari stoje, poručio je Plenković novinarima
Pogledaj originalni članak

Društvenim mrežama širi se nova snimka premijera Andreja Plenkovića, i njegove prepirke s novinarima na određenim temama. Kamere su Plenkovića u takvom raspoloženju snimile već nekoliko puta, a najupečatljivija je bila u slučaju EPPO-a na Geodetskom fakultetu kada je Plenković počeo usred konferencije razmještati mikrofone reportera po prostoriji, ne bi li pojasnio razliku između EPPO-a i DORH-a. 

Posljednja takva prepirka zabilježena je još jučer, kada su ga novinari nakon aktualnog prijepodneva Sabora pitali oko detalja poreza na nekretnine. Točnije, novinarka Nove TV Anja Perković pitala je koliko bi se maksimalna stopa poreza mogla smanjiti, no on je umjesto odgovora odmahnuo glavom i poručio kako će ''sve reći kada bude vrijeme''.

@jbzg5 Premijer je u Saboru nakon aktualnog prijepodneva održao konferenciju za medije. #fyp #hrvatska #Croatia #plenkovic #mediji ♬ original sound - Jelena B.

- Slatki ste, radoznali ste tu - odgovorio je uz blagi smiješak, na što su reagirali ostali prisutni novinari. ''Pripazite s tim izrazima ''slatki ste'', to vam baš i nije'', komentirala je Jelena Bokun s N1, pa se Plenković pravdao da misli na sve, ne specifično na nekoga. No, nije stalo na tome jer su mu novinari poručili kako za takvim komentarima ''nema potrebe''.

- Nemojte vi meni samo govoriti što ima, a što nema potrebe. Ja imam svoj mandat da govorim što je, a to je otvoreno govoriti kako stvari stoje - poručio je novinarima. Ova snimka pregledana je veliki broj puta na društvenim mrežama, a većina pratitelja kritizirala je ovakav nastup premijera.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Ahmetović Plenkoviću: Vršite verbalno nasilje proglašavajući mene da buncam, no to je vama svojstveno

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

GO
Godežav
11:26 19.09.2024.

Kada premijer kaže :"Slatki ste", to je nečuveno i ružno. Kada predsjednik vrijeđa i omalovažava sve oko sebe pa i novinare, to bude popraćeno tek blagim komentarima poput: "On ima osebujan način izražavanja. Ha, takav je."

MA
Makbe
15:10 19.09.2024.

Plenković u zadnje vrijeme sve više oponaša Milanovićev načun govora. Ne vrijeđa kao Milanović, ali se neukusno šali ili izražava, umjesto da ozbiljno i s poštovanjem odgovori. I ne treba se toliko baviti oporbom nego više s problemima običnih malih ljudi.

RE
REYAM
16:16 19.09.2024.

Plenki je tu da odlučuje što je, a što nije, što je tema, a što je netema, tko smije što reći, a tko nesmije. Primjedbe i mješanje drugih su samo kršenje Ustava i politički prostakluk.