DHMZ upozorava

VIDEO Tornado u Italiji, pala tuča veličine teniske loptice: Upalio se crveni alarm za dijelove Hrvatske

Foto: DHMZ
Foto: Marco Rabito, Twitter
21.07.2023.
u 14:54
Na društvenim mrežama pojavio se video tornada, navodno snimljen blizu Milana. DHMZ je objavio i nova upozorena za nevrijeme u Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Jaka oluja pogodila je u petak poslijepodne sjeverne dijelove Italije. Kako javljaju talijanski mediji, mjestimice je pala tuča veličine teniskih loptica. Corriere della Serra kaže da je led bio promjera 7 do 8 centimetara. Posebno su pogođena mjesta Montebelluna, Cornuda, Crocetta del Montello i Pederobb u Lombardiji.

Još se ne zna kolika je šteta, a nema podataka ni o ozlijeđenima. U Cernusco sul Naviglio, istočno od Milana prijepodne se stvorila "neka vrsta tornada", piše Corriere della Serra. Vatrogasci su odradili 110 intervencija zbog poplava, oštećenih krovova i srušenih stabala. Na društvenim mrežama pojavila se i snimka. 

DHMZ je objavio i nova upozorena za nevrijeme u Hrvatskoj. Crveni alarm upaljen je za Istru i riječku regiju, te gospićku i karlovačku. Na Twitteru su posebno upozorili upozorili zapadnu obalu Istre.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

SE
SedmiElement
15:51 21.07.2023.

Žao mi je Talijana.. njih fakat redovno tresu potresi, pa sad tornada.. tu je i vulkan....

SE
Serđo23
16:41 21.07.2023.

Prije sto godina svako veće selo je imalo rakete protiv tuče ! Sigurno je dron u Zagrebu bio protiv tuče , ali mi nismo kužili da su nam htjeli pomoći oni koji su ga poslali !

Avatar Marko
Marko
16:32 21.07.2023.

Da li su loptice za stolni tenis ili onaj pravi?Pitan radi statistike