žestoke borbe

VIDEO Ukrajinci objavili snimku poraza ruskih trupa: 'Napali su u zoru, a onda su osramoćeno bježali'

Foto: Ukrajinska vojska
Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
Foto: Reuters/PIXSELL
Rat u Ukrajini
14.11.2023.
u 14:42
Ukrajinska vojska rekla je u ponedjeljak da su najteže borbe zabilježene upravo oko Avdijivke te da ruske trupe imaju velike gubitke
Pogledaj originalni članak

Ukrajinska brigada objavila je snimku odbijanja napada ruske vojske na istoku zemlje. U jeku vrlo žestokih borbi za grad Avdijivku, koji kontrolira Ukrajina, snage Volodimira Zelenskog videima poput ovog podižu moral svojim trupama te namjeravaju pokazati svijetu ruske poraze.

Video je u ponedjeljak objavila 58. motorizirana brigada, i pritom je rekla da je Rusija pokrenula napad u zoru, da bi nekoliko sati kasnije "osramoćeno bježala", napisao je Newsweek.

"Nisu svi uspjeli pobjeći. Bilo je oko 50 tijela agresora koja su ostala na bojišnici. Brigada je ostvarila velik uspjeh u eliminaciji okupatora", priopćila je 58. brigada. Video koji je snimio dron prikazuje ukrajinske snage kako gađaju ruske tenkove i oklopna vozila.

Ukrajinska vojska rekla je u ponedjeljak da su najteže borbe zabilježene upravo oko Avdijivke te da ruske trupe imaju velike gubitke. Za ovaj grad se najžešće borbe vode u posljednjih mjesec dana, a on je Rusima vrlo važan zbog blizine grada Donecka koji ruske snage kontroliraju u posljednjih skoro deset godina.

VEZANI ČLANCI:

"Borbe još traju. Tijekom posljednja dva dana, okupator je povećao broj zračnih napada koristeći vođene bombe s zrakoplova Su-35. Neprijatelj također doprema sve više pješaštva. No, kada su pokušali dopremiti oklopna vozila prekjučer, uništena su dva tenka te još 14 drugih vozila", rekao je glasnogovornik ukrajinske vojske. U ponedjeljak je Kijev rekao da je odbio čak osam napada na grad u posljednja 24 sata.

Ukrajina tvrdi da je Rusija dosad u napadu na Avdijivku izgubila više od deset tisuća vojnika - četiri tisuće mrtvih te sedam do osam tisuća ranjenih. U gradu nijedna zgrada nije ostala netaknuta, a u njemu trenutačno živi tek 1500 ljudi, dok je prije rata stanovnika bilo više od 30 tisuća, priopćio je Kijev.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

JR
Jr48
15:48 14.11.2023.

Totalno kriva strategija ruske države i rukovodstva umjesto korištenja vojske pogibije i masovnih razaranja mogli su novcem i gospodarskim mjerama dobiti isti rezultat.Zadržali bi veze i dobre odnose ovako su napravili nepopravljiv rascjep između dva naroda i usput pokazali da nisu baš tako jaka sila u konvencionalnim ratovanju i još masu slabosti.

MA
malosutra12
15:21 14.11.2023.

Rusi agresori na nezavisnu državu Ukrajinu, kao i srbi na Hrvatsku, kada nisu imali što više pljačkati bježali su i dezertirali.

Avatar dosadno
dosadno
19:44 14.11.2023.

Ovi russofili svi isti - k'o da su iz iste kolonije pingvina. Svi se cerekaju infantilnim smajlićima "k'o ludi na brašno".