ministar jovanović

'Vidjeli smo iz govora tijela gospodina Miletića da on laže'

Foto: Robert Anić/PIXSELL
'Vidjeli smo iz govora tijela gospodina Miletića da on laže'
22.05.2013.
u 19:32
Ministar je u emisiji RTL Danas komentirao istup člana udruge Hrast koji se još sinoć pohvalio na Facebooku da će Ustavni sud danas odbaciti zdravstveni odgoj.
Pogledaj originalni članak

Ustavni sud privremeno je ukinuo zdravstveni odgoj u školama, a spornu odluku komentirao je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije. Nakon što je Jovanović utvrdio da ''kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut te kako ni jedna sadržajna činjenica kurikuluma nije dovedena u pitanje", na današnju odluku Ustavnog suda osvrnuo se i u RTL Danas.

– Ne smatram da je Ministarstvo učinilo ijednu pogrešku u uvođenju kurikuluma o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole. Mi ćemo poštovati odluku Ustavnog suda, međutim, ne slažemo se s njima da je učinjena bilo kakva proceduralna greška jer za to postoje brojni primjeri drugih nastavnih planova. Javna rasprava je provedena, i o priručnicima i o nastavnim jedinicama te kurikuluma. Tijekom javne rasprave smo se dodatno uvjerili u kvalitetu našeg programa... Opet ću naglasiti – kurikulum nije ukinut, nijedna sadržajna činjenica kurikuluma nije dovedena u pitanje – kazao je Jovanović.

Ministar i dalje ne pristaje da se zdravstveni predmet u hrvatskim školama predaje kao izborni predmet jer je to ''tekovina moderne Europe''.

– Ova borba koja sada traje je borba između mračnog vremena, srednjeg vijeka i moderne Europe 21. stoljeća – tvrdi Jovanović te dodaje kako neće biti ustupka ni u pogledu sadržaja i programa zdravstvenog odgoja, odnosno tvrdi da on može biti samo'' još bolji i kvalitetniji''.

Komentirao je i istup člana udruge Hrast koji se još sinoć pohvalio na Facebooku da će Ustavni sud danas odbaciti zdravstveni odgoj.

– Ja još uvijek nemam odluku Ustavnog suda, iako po članku 30. Zakona o Ustavnom sudu, Ustavni sud je obvezan dostaviti svima koji su aktivni sudionici u odlučivanju o nekom predmetu. Međutim, vidjeli smo iz govora tijela gospodina Miletića da on laže. On je još jučer znao koja je odluka Ustavnog suda što je vrlo problematično – smatra ministar Jovanović.

>>Jovanović: Neću dati ostavku, nismo prekršili nijedan zakon

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.