javni natječaj

Vijeće HRT-a raspisalo natječaj za glavne urednike

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Vijeće HRT-a raspisalo natječaj za glavne urednike
07.10.2011.
u 18:37
Natječaj će biti raspisan najkasnije do srijede sljedećeg tjedna, a rok za prijavu je 21 dan, izvijestio je HRT
Pogledaj originalni članak

Programsko Vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) na današnjoj je sjednici donijelo odluku o objavi javnog natječaja za imenovanje glavnih urednika Hrvatskoga radija (HRA) i Hrvatske televizije (HTV). Natječaj će biti raspisan najkasnije do srijede sljedećeg tjedna, a rok za prijavu je 21 dan, izvijestio je HRT. Glavne urednike HTV-a i HRA na mandat od četiri godine imenuje Programsko Vijeće HRT-a na prijedlog uprave HRT-a, a uz prethodno pribavljeno mišljenje urednika i novinara, odnosno kreativnog osoblja zaduženog za stvaranje programa.

Glavni urednici HTV-a i HRA biraju se nakon prihvaćanja novog zakona i statuta HRT-a kojim su ukinute funkcije direktora programa radija i televizije, kao i funkcije glavnih urednika Informativnog programa. Umjesto njih, za programe su odgovorni glavni urednici, po jedan za radio i televiziju.

Vijeće je na današnjoj sjednici također zadužilo sadašnje vršitelje dužnosti glavnih urednika HTV-a i HRA Gordanu Mrđen i Duška Radića da do 15. studenoga Vijeću dostave programski plan za 2012. kako bi na temelju toga mogli raspravljati o financijskom planu. Vijeće je također prihvatilo izvještaj povjerenika za korisnike usluga HRT-a Zvonka Šeba te se složilo s prijedlogom da se povremeno mogu organizirati i tematske sjednice Vijeća.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:52 07.10.2011.

jel to ona srpska televizija, koja svakodnevno pljuje po aktualnoj hrvatskoj vlasti, a indirektno i po hrvatskom narodu koji je na prošlim izborima birao tu vlast?!

MO
Moskvich
18:57 07.10.2011.

OH evo bit će još tajnih ugovora na našu grbaču ,a sve više i više repriza i emisija gdje se nezna ko mlati veću slamu i sve na naš račun ,hoće li se u ovoj jadnoj državi itko drznuti da HRT vrhuški ukine namet zvani naknada (pretplata) pa nek onda sastavljaju program kakav hoće a ne njihov nerad i nikakav program mi plaćamo

OV
over
02:12 08.10.2011.

kud baš sad natječaj za glavne urednike.... a zna se da su to glavni menadžerski kadrovi koji će spasiti lijepu našu ...