vukovar

Vijeće nastavljeno optužbama, verbalnim obračunima...

Foto: Branimir Bradarić/VLM
vijeće vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
vijeće vukovar (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
vijeće vukovar (1)
30.09.2013.
u 16:21
Šestomjesečno izvješće o svome radu, za vrijeme kojega je, kako je Sabo rekao, grad funkcionirao stabilno ispunjavajući sve svoje obveze, vijećnici HDZ-a nazvali su literarnim radom i izvješćem nekakve turističke zajednice.
Pogledaj originalni članak

Izvješćem gradonačelnika Vukovara Željka Sabe o radu u prvih šest mjeseci ove godine danas je nastavljena sjednica Gradskog vijeća koja je prekinuta u petak jer na njoj nije bio prisutan Sabo.

I današnji nastavak sjednice odvijao se u najvećim dijelom mučnoj atmosferi prepunoj upadica, prozivki, javljanja i verbalnih sukoba te se s pravom postavlja pitanje što se može očekivati u daljem radu. Šestomjesečno izvješće o svome radu, za vrijeme kojega je, kako je Sabo rekao, grad funkcionirao stabilno ispunjavajući sve svoje obveze, vijećnici HDZ-a nazvali su literarnim radom i izvješćem nekakve turističke zajednice. Posebno ih je smetala činjenica što je šestomjesečno izvješće Sabo prezentirao oko dvije minute.

Daljnji tijek sjednice obilježila su prepucavanja na liniji Pinjuh – Sabo – Bošnjak. Kulminiralo je sve tijekom aktualnog sata. Prvo je, odgovarajući na upit vijećnika o stanju u Gospodarskoj zoni, Sabo rekao da, ako netko želi, može tamo otvoriti lovno područje, ali da ne želi to područje uređivati ili saditi cvijeće. Pinjuh mu je na te riječi rekao da se sprda s vijećnicima i građanima. Verbalni sukob nekadašnjih bliskih suradnika nastavio se i kada je Pinjuh postavio pitanje Sabi upozoravajući da ne dobiva materijale, hodograme, pitajući ima li i on isti status kao i prijašnji predsjednici vijeća.

– Sve što ste tražili i dobili ste. Vi ste tražili i dobili i cvijeće i službeni mobitel što drugi nisu. Ako imate nekakvih zamjerki, pismeno napišite pa ćemo ispitati o čemu se radi – rekao je Sabo. Sukob se nastavio i dalje jer je Pinjuh prvo pitanje postavio kao predsjednik vijeća, a onda i kao vijećnik. Goran Bošnjak, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i v.d. predsjednik GO SDP-a, u više navrata upozoravao je na povrede poslovnika.

– Napišite pismeni prigovor pa ćemo sve provjeriti – rekao je na to Pinjuh koji je za kraj dodao da je Sabo danas pokazao svoje pravo lice i kako je, u najmanju ruku, uvredljivo na taj se način obraćati građanima i vijećnicima. Sve ovo što se događalo danas i u petak u vijećnici pratili su i direktori gradskih tvrtki i novinari koji su se svako malo pogledavali i čudili tijekom rasprave i načinu na koji se ona odvijala. Postavlja se i pitanje zaslužuju li građani Vukovara takvo što posebno kada se zna da svi oni u vijeću ostvaruju određene naknade. Naime, mjesečno predsjednik vijeća dobiva 3000 kuna, zamjenici po 2000, a svaki vijećnik po 1200 kuna mjesečne naknade.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.