Sastanak u 18 sati

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta večeras o kandidatima za zamjenike i pomoćnike ministara

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ivan Kovačić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Milijan Brkić
04.02.2016.
u 11:52
Vijeće za suradnju, sukladno sporazumu koji je Domoljubna koalicija potpisala s Mostom i strankom Milana Bandića, ima 16 članova.
Pogledaj originalni članak

Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta sastat će se danas navečer u Hrvatskom saboru i razgovarati o kandidatima za zamjenike i pomoćnike ministara.

Vijeće će se, kako se doznaje, sastati u 18 sati.

Nakon prvog sastanka u srijedu, koordinator Vijeća za suradnju Ivan Kovačić iz Mosta kazao je kako su od Domoljubne koalicije i Mosta dobili prijedloge kandidata za zamjenike i pomoćnike ministara, te će navečer početi razgovarati i usklađivati imena. 

Izvijestio je da su on ispred Mosta i Milijan Brkić u ime HDZ-a izabrani za koordinatore Vijeća za suradnju. 

Kovačić je pritom odbacio medijske napise da je Vijeće za suradnju "nadvlada ili vlada u sjeni" te istaknuo da je riječ o savjetodavnom tijelu. "Bit ćemo samo politička volja koja će omogućiti što lakši rad Vlade", poručio je. 

Kovačić vjeruje da će se sve u vezi s novim zamjenicima i pomoćnicima ministara 'posložiti' za sedam do deset dana, jer moraju ustrojiti kabinete ministara i zamjenika. Dodao je i da se zamjenici ministara neće birati javnim natječajem, nego samo čelnici javnih poduzeća. 

Vijeće za suradnju, sukladno sporazumu koji je Domoljubna koalicija potpisala s Mostom i strankom Milana Bandića, ima 16 članova. 

Iz Domoljubne koalicije u Vijeću su HDZ-ovi Milijan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, potpredsjednik stranke Damir Jelić i predsjednik Kluba zastupnika Ivan Šuker, dok su iz drugih koalicijskih stranaka u to tijelo ušli Ladislav Ilčić iz Hrasta, Pero Ćorić iz HSP AS, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, te glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić.

Mostovi su članovi predsjednik Kluba zastupnika Ivan Kovačić, poduzetnik i stručnjak za energetiku Ante Čikotić, zastupnica Ines Strenja Linić, zastupnik Miro Bulj, pravnik Dario Čehić, poduzetnici i članovi Nacionalnog vijeća Mosta Bruno Iljkić i Ladislav Turčinović, te zastupnik Miroslav Šimić. 

>> Sastanak Vijeća za suradnju Mosta i Domoljubne koalicije: Ne želimo izgledati kao paravladino tijelo

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar ARENA
ARENA
12:38 04.02.2016.

Ma nema žurbe...dobili ste mandat na 4 godine...polako.:)

PR
propalismoFranjoskroz
12:28 04.02.2016.

Nevjerovatno je da svi oni skupa nisu u stanju pronaći jednog poštenog čovjeka za ministra branitelja.Ocito svi imaju prošlost potkradanja države pa se boje stupiti na funkciju da ih se ne razotkrije