donatorska akcija

Vinkovačka udruga TRN prikuplja sredstva za nabavku Tobii Communicatora

Foto: Branimir Bradarić
Vinkovačka udruga TRN
Foto: Branimir Bradarić
Vinkovačka udruga TRN
Foto: Branimir Bradarić
Vinkovačka udruga TRN
04.12.2022.
u 20:23
- Nakon Molli odijela, sad želimo Tobii Communicator, kućnu verziju uz pomoć koje bi osobe s problemom preko tableta komunicirale putem slike ili slova, odnosno slike pretvarali u glas – kaže predsjednica udruge Renata Musil Vorgić
Pogledaj originalni članak

U organizaciji Udruge osoba s cerebralnom paralizom i njihovih roditelja TRN, a povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, provedena je donatorska akcija u okviru koje su prikupljana sredstva za kupnju Tobii Communicator kojim bi svojim članovima pomogli komunicirati. Kako navode iz udruge, radi se o uređaju koji je vrijedan 40 tisuća kuna.

- Nadamo se božićnom čudu, a na dobrom smo putu da to i ostvarimo. S obzirom da je ovo godina naprednih tehnologija odlučili smo pokušati pribaviti sredstva za još jedan uređaj. Nakon Molli odijela, sad želimo Tobii Communicator, kućnu verziju uz pomoć koje bi osobe s problemom preko tableta komunicirale putem slike ili slova, odnosno slike pretvarali u glas – kaže predsjednica udruge Renata Musil Vorgić.

Među građanima koji su pomogli akciju bio je i župan Vukovarsko–srijemske županije Damir Dekanić koji je rekao kako je važno osobe s invaliditetom maksimalno uključiti u sva događanja u društvu.

- Ovakva događanja njihov su prozor u svijet, a Županija će im u tom smislu uvijek „čuvati leđa”. Za dvadesetak dana u Vinkovcima će s radom započeti županijski centar za pomoć osobama s invaliditetom koji će biti smješten u prostorima vinkovačke Udruge osoba s invaliditetom Bubamara, koja se nalazi u stečaju. Značajno smo podignuli ljestvicu uvjeta po kojima će raditi centar. Smatram da je prostor dobar, prilagođen potrebama osoba s invaliditetom i mislim da će im biti dobro u tom prostoru – rekao je Dekanić.

Akciju je podržao i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekavši tom prilikom kako je važno ponekad obratiti pažnju na probleme koje čine njihovu svakodnevicu – od pokušaja da se napravi normalan i kvalitetan život do banalnog odlaska liječniku. 

- Dajmo im potporu i ukažimo na to, jer im i mi svojim postupcima možemo olakšati život, njima će biti jednostavnije, a nama sitnica. Puna potpora udruzi TRN koja ukazuje na sve probleme, educira svoje članove i javnost i aktivnim radom čini naš grad kvalitetnijim, gradom koji će prepoznati probleme osoba s invaliditetom – rekao je Bosančić.

Svi koji žele sredstva mogu uplatiti na račun za donacije udruge TRN: HR4823400091111123792.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.