Od danas do nedjelje, Vinkovci i Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije, domaćini su 3. kongresa Kuhara i slastičara Hrvatske na kojemu će se okupiti 250 najboljih majstora jela i slastica.
Ovom će se prigodom obilježiti 10 godina Hrvatskog kuharskog saveza koji ima zadanu temu Autohtona jela i namirnice u razvoju turizma kontinentalne Hrvatske i Slavonija, Baranja i Srijem – ključne sastavnice kontinentalnog turizma, a predstavit će se i monografija o desetgodišnjem radu HKS dok će Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije predstaviti svoju knjigu tradicionalnih recepata istoka Hrvatske naslovljenu \"Slavonsko – sremski recopisi“.
Već prve večeri je proglašenje pobjednika 4. kola kuharskog kupa – 9. Zlatne jabuke. Ivan Gale, predsjednik vukovarsko-srijemske udruge kuhara i
organizator vinkovačkog druženja kuhara i slastičara kaže drži kako će za Vinkovčane svakako biti zanimljiva humanitarna akcija sutra u pješačkoj zoni kada će kuhari i slastičari poredani u brojku 10 (jer se obilježava 10 godina HKS) izrezati sto torti koje će isto biti složene u brojku 10 i podijeliti ih Vinkovčanima koji će dati novčani prilog za udrugu Mladi protiv gladi i njihovu Socijalnu samoposlugu.
Sudionike kongresa domaćini će povesti na izlete u Vukovar, Ilok i Đakovo, a subotnje popodne i veće će provesti na PIK-ovom stanu gdje će se članovi Lovačkog saveza Hravstke natjecati u pripremanju čobanca od divljači kojega će svi gosti moći kušati, a domaćini iz Udruge kuhara će pripremiti deset autohtonih jela od divljači.