JAVNA PROZIVKA

Virovitički Srbi traže ostavku Slobodana Uzelca

Foto: Maja Šantoši /Pixsell
Virovitički Srbi traže ostavku Slobodana Uzelca
13.03.2011.
u 18:28
Sedam godina obavlja visoke funkcije, a sumnja se da je pogodovao interesima M. Pupovca i njegove obitelji
Pogledaj originalni članak

Virovitica – Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije i zamjenik župana Staniša Žarković  danas je medijima odaslao pismo u kojemu prenosi odluku VSNM-a u Virovitici kojom se od Slobodana Uzelca, potpredsjednika Vlade RH traži ostavka. 

Uzelcu virovitički Srbi zamjeraju što djeluje suprotno interesima Srba u Hrvatskoj, ali i suprotno interesima građana Hrvatske. 

 – Na to mjesto imenovao ga je Ivo Sanader, a naslijedila Jadranka Kosor na osnovu prijedloga Milorada Pupovca. Prije toga S. Uzelac je četiri godine proveo kao državni tajnik i najbliži suradnik bivšeg ministra Primorca, pa ispada da Slobodan Uzelac već 7 godina predstavlja i zastupa Srbe na najvišim funkcijama u izvršnoj vlasti u Hrvatskoj. U tim godinama sudjelovao je u donošenju brojnih odluka koje su suprotne interesima Srba u Hrvatskoj, a kao državni tajnik pogodovao je osobnim i obiteljskim interesima Milorada Pupovca i njegove obitelji…A što su posebni rezultati rada S. Uzelca? Pa to su, recimo, milijuni kuna koje je Vlada iz pričuve dala poluprivatnoj udruzi Milorada Pupovca SNV-u i o čijem korištenju se ne mogu dobiti informacije iz Vlade. Tu je i pedesetak milijuna kuna koje je Vlada iz Proračuna, putem Savjeta za nacionalne manjine, dala Miloradu Pupovcu, ističe u opširnom pismu Žarković.

Virovitički Srbi prozivaju potpredsjednika Uzelca da u Vladi sjedi kao transmisija Milorada Pupovca i da tu funkciju ničim nije zaslužio ni opravdao. – Slobodan Uzelac nije problem samo Srba u Hrvatskoj, jer ni on ne može i ne smije pobjeći od lične i političke odgovornosti za odluke koje unazađuju ovu zemlju i uništavaju njenu budućnost. I zato ga pozivamo da učini barem jednu stvar korisnu za Srbe, ali i za sve druge građane Hrvatske – da odmah podnese ostavku, ističe u pismu Staniša Žarković.

Slične prozivke potpredsjednik Vlade RH Slobodan Uzelac je odbacivao kao neobjektivne i tendeciozne, pa je tako i njegov posljednji boravak u Virovitici bio uvjetovan da na službenom susretu s županijskom vlašću ne sudjeluje Staniša Žarković, koji je demokratski izabran zamjenik župana i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine u ovoj županiji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

OB
-obrisani-
19:01 13.03.2011.

namam ništa protiv bilo koje nacionalnosti......ali ovaj SDSS je sumnjiv da ga bog hebe....pa oni se zaljepili za taj smrdljivi HDZ.....ko da si ih cijanofiksom zaljepio . a zašto ....zbog kao dobrobiti Države....kao njih trojica se više brinu za Hrvatsku od svih stranaka osim HDZ-a i onih cigana iz HSS-a.....to mi nikako ne štima . i dalje se drže ko mutavi...a i Bogu i Vragu je jasno da je HDZ živa razbojština...banda

32
321961
19:01 13.03.2011.

postaviti ga po hitnom postupku za presjednika vlade a pupovca za ministra inozemnih poslova mozda ce iz postovanja i straha biti posteniji i odgovorniji od ovih nasih

DU
Deleted user
07:28 14.03.2011.

Vjerujem kako je samo slučajnost to što Srbija traži konstitutivnost Srba u RH nakon razgovora Josipovića i Tadića. Jasno, svi mi znamo kako to nije nikakva slučajnost.