Biciklijada u Karlovcu

Višak majica će podijelit po vrtićima...

Foto: Snježana Bičak
Biciklisti se pripremaju i kreću
Foto: Snježana Bičak
Biciklisti se pripremaju i kreću
02.05.2016.
u 09:45
Omotani u kabanice i vjetrovke, poručili su da su tradicija i volja jači od svakog vremena
Pogledaj originalni članak

Karlovački Savez samostalnih sidnikata ovih će dana po vrtićima i drugim institucijama podijeliti majice koje su ostale na jučer održanoj prvosvibanjskoj biciklijadi, a donirat će i vojnički grad. Naime, unatoč silnoj kiši koja se jučer spustila na Karlovac, tradicionalna i najmasovnija hrvatska prvomajska biciklijada nije odgođena. Prethodnih se godina na startu biciklijade znalo natiskati i više od 2.500 biciklista, starih i mladih, no ove su godine karlovački bubnjari uz glasne taktove bubnjeva na put dug 15-ak kilometara ispratili točno 12 hrabrih biciklista. Među njima i jednu gospođu koja je vozila sa kisobranom u rukama.

Omotani u kabanice i vjetrovke, poručili su da su tradicija i volja jači od svakog vremena, došli su na kupalište Grdun gdje je organizator pripremio za njih, ali i druge koji dođu automobilima, 2.300 porcija graha, 500 litara Karlovačke pive, 200 litara soka, te nagrade; pet mountain bike bicikala.

- Na staru smo podijelili nekih 250 majica, a tiskali smo ih dvije tisuće, tako da ćemo ostatak podijeliti - kazao je Nikola Badovinac, povjerenik SSSH Karlovačke županije.

>> Sami ćemo stvarati bicikliste, a ne da, kao dosad, idu u Sloveniju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar think pink
think pink
10:57 02.05.2016.

djeci u vrtićima će podijeliti majice za odrasle??? baš slatko...

DU
Deleted user
16:03 02.05.2016.

...će podijeliti, podijelit će, ali će podijeliti; mountain bike u navodnike ili kurziv, imamo izraz brdski bicikl, ima toga još u tekstu, ccc... plus, ne kužim, zakaj bi se itko omotal u jaknu ili kabanicu, kad lijepo može uvući ruke u rukave i obući to na sebe - za vožnju na biciklu bilo bi to puno spretnije!? Mislim, biciklijada za 1. svibnja, super, ali ne u organizaciji sindikata, zar članstvo financira sindikate da organiziraju biciklijade i popratne cirkusijade?