prosvjed

Više od 100 tisuća Mađara na ulicama u znak potpore Orbanu

Foto: AFP/PIXSELL
budimpešta,prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
budimpešta,prosvjed (1)
Foto: AFP/PIXSELL
budimpešta,prosvjed (1)
23.01.2012.
u 11:19
Mađarska vlada dobila je potporu dijela građana u sukobu s Europskom unijom zbog kontroverznih reformi.
Pogledaj originalni članak

Više od 100 tisuća Mađara izišlo je u subotu na ulice Budimpešte u znak potpore svojoj vladi zbog zategnutih odnosa s EU, prenosi Reuters. Europska je komisija, podsjetimo, pokrenula zakonski postupak protiv Mađarske zbog nekoliko spornih reformi kojima se, između ostalog, navodno ugrožava neovisnost središnje banke i medija, a vlada je pristala na kompromis kako bi osigurala financijsku pomoć.

Takozvani "marš mira" pokazao je da premijer Viktor Orban i njegova stranka desnog centra Fidesz uživaju potporu znatnog dijela naroda unatoč prethodnim prosvjedima lijevo orijentiranih Mađara. Organizatori prosvjeda, milijarder Gábor Széles i urednik časopisa Magyar Demokrata Andras Bencsik, rekli su da žele pokazati kako Mađarska neće popuštati Zapadu.

– Ne želimo biti kolonija, to je naša poruka inozemstvu. Druga je da potpuno podržavamo Viktora Orbana i da smo ponosi na ono što smo postigli na izborima 2010. – rekao je Bencsik pred okupljenim prosvjednicima.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

GP
GP66
12:01 23.01.2012.

Ne zele biti kolonija??????? Pa oni jesu kolonija...prodali su sve...nista im nije ostalo....cak ni MOL,tamo vlada ima udjel oko 27% Od banaka imaju samo jednu..Ostalo je sve rasprodano.....20 i nesto godina su sve prodavali...Sada dolazi Mr.Viktor i on bi kao nesto da spasi...A sta je napravio?....Nacionalizirao sredisnju banku.....Uveo komisiju koja kontrolise medije....Promijenio izborni zakon na takav nacin da on pobjedjuje na svim izborima od sada pa nadalje…..Smjenio neovisne sudije i postavio svoje ljude…Podigao PDV na 27%...A sto se tice demonstranata dovozeni su autobusima od svakuda,cak Slovacke i Rumunije,naravno dnevnica placena....Hrvatska treba da pazi da ne proda i ona sve sto ima ,inace je cega ista sudbina...Nazalost

ST
stefj
12:40 23.01.2012.

Ovce, ne shvaćaju da su zapravo dali svoju štednju Orbanu na raspolaganje, a još im je prije toga uzeo mirovine (2. stup). Ili su to oni koji su pod kreditima, pa im je ionako svejedno...

DU
Deleted user
11:43 23.01.2012.

Ne želimo biti kolonija, to je naša poruka inozemstvu. Tako zbore Mađari, a što će naši šuftovi ikome poručiti, Možda, živilo bratstvo i jedinstvo, sa Zelenkom na čelu, a Pusićkom ispod kape.