OBUSTAVA RADA

Više od godinu dana Gaj FM ne plaća doprinose i poreze?!

Foto: Maja Šantoši /Pixsell
Više od godinu dana Gaj FM ne plaća doprinose i poreze?!
25.02.2011.
u 12:09
Gradski odbor HDZ-a podržao zahtjeve radnika i odbio raspravljati o političkoj odgovornosti za nastalo stanje
Pogledaj originalni članak

SLATINA – Agonija 330 radnika slatinskog poduzeća Gaj FM, koji su jučer zbog neisplate dvije plaće zaustavili strojeve, nastavlja se i danas. O nastalim teškoćama u najvećem slatinskom poduzeću, koje je prije 2,5 godina izašlo iz stečaja, a 400 od ukupno 700 radnika ostalo bez posla, nastavljena je i danas. Radnici su ogorčeni na vlasnike i upravu poduzeća koji od njih zahtijevaju rad, a ne isplaćuju im plaće, ali i na lokalnu politiku koja je neizravno pridonijela nastaloj situaciji.

– Na izvanrednoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Slatine upoznati smo sa stanjem u Gaj FM-u i u potpunosti podržavamo radnike u očuvanju njihovih radnih mjesta i isplati plaća – potvrdio je Robertino Repić, predsjednik GOP HDZ-a Slatine, tvrdeći da stranačko vodstvo nije raspravljalo o bilo čijoj odgovornosti za nastalu situaciju smatrajući da o tome trebaju odlučiti vlasnici poduzeća, a ako je bilo nezakonitosti u poslovanju, nadležna državna tijela.

Radnici su i danas potvrdili da neredovito primaju po pola ili cijelu minimalnu plaću od 2200 kuna, da uprava ni za tako male plaće više od godinu dana nije platila poreze i doprinose te da više ne mogu trpjeti besparicu. Uprava i sindikat rješenje vide u pronalasku strateškog partnera koji bi svježim kapitalom razriješio problem obveza tvrtke naraslih na oko 70 milijuna  kuna te investiranjem u novu tehnologiju radnicima osigurao radna mjesta i prosperitet poduzeća. Obustava rada odvija se bez bilo kakvih incidenata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KR
krka
13:18 25.02.2011.

Situacija potpuno ista kak i Varaždinskom Mundusu: daj za struju, otpiši vodu, oprosti doprinose-mi bumo radili! Nema tu spasa, stečaj i ponovno krenuti od nule, drugo sve je bacanje kuna u bunar. Kaj ste do sada trpeli bagru koja je nesposobna za posel, ali vješta u krađi? Niste upali u d..k prek noći?