zločinačka skupina naručivala ubojstva, postavljala bombe...

Više uhićenja na području Zagreba: Nastavlja se pretraga domova i vozila

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Više uhićenja na području Zagreba: Nastavlja se pretraga domova i vozila
23.12.2021.
u 11:31
Aktivnosti PNUSKOK-a i USKOK-a usmjerene su prema nositeljima organiziranog kriminaliteta i počiniteljima teških kaznenih djela protiv života i tijela
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb – te policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Općinskim državnim odvjetništvom Novi Zagreb, započeli su tijekom jučerašnjeg poslijepodneva realizaciju kriminalističkog istraživanja usmjerenog prema nekoliko osoba sa zagrebačkog područja – nositeljima organiziranog kriminala i počiniteljima teških kaznenih djela protiv života i tijela, a s ciljem rasvjetljavanja ranije počinjenih teških kaznenih djela, kao i sprječavanja dovršenja teških kaznenih djela koja su pripremali.

U realizaciji kriminalističkog istraživanja sudjeluje više od 50 policijskih službenika te se sve osobe nalaze pod nadzorom. 

Provođenje dokaznih radnji pretraga domova, vozila i osoba započelo je jučer te će se nastaviti tijekom današnjeg dana.

USKOK je također priopćio da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje koje se provode na zagrebačkom području odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela organiziranog kriminaliteta te kaznena djela protiv života i tijela i protiv opće sigurnosti.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", stoji u priopćenju.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar kastanjer2
kastanjer2
11:41 23.12.2021.

Volim kada ovakvi pjevači propjevaju.