heroji današnjice

Višestrukim darivateljima krvi 47 povelja zahvalnosti

Foto: Vedran Balen/VLM
darivatelji krvi,povelje zahvalnosti (1)
Foto: Vedran Balen/VLM
darivatelji krvi,povelje zahvalnosti (1)
Foto: Vedran Balen/VLM
darivatelji krvi,povelje zahvalnosti (1)
25.10.2013.
u 12:56
Priznanja su dodijeljena muškarcima koji su dragocjenu tekućinu darivali 100, 75 i 50 puta te ženama koji su se na isti korak odlučile najmanje 35 puta
Pogledaj originalni članak

Brodsko-posavska županija obilježila je danas podjelom 47 povelja zahvalnosti za isto toliko dragovoljnih darivatelja krvi. Priznanja su dodijeljena muškarcima koji su dragocjenu tekućinu darivali 100, 75 i 50 puta te ženama koji su se na isti korak odlučile najmanje 35 puta.

- Vi koji besplatno i s radošću darujete krv i na taj način pomažete drugim ljudima i spašavate nečije živote trebali biste biti istinski uzor mladima. Hvala vam na vašoj nesebičnosti, plemenitosti i hrabrosti – kazali su župan Danijel Marušić i predsjednik Županisjke skupštine Pero Ćosić u svom obraćanju okupljenim darivateljima.

Oni su s ponosom istaknuli kako Brodsko-posavska županija nikada nije imala problema s nedostatkom krvi. Čak i u onim danima kada je bilo najteže, u doba Domovinskog rata, kada su ranjenici svakodnevno dovoženi s bojišta u bolnicu, istinski heroji današnjice prepoznali su ozbiljnost trenutka i spremno darivali dio sebe.

>>Darivateljima krvi darovani novi prijenosni ležajevi

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.