Karijera

Višnja Pevec: Odustala sam od pjevanja, a mir nalazim u slikanju

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Višnja Pevec (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Višnja Pevec (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Višnja Pevec (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Višnja Pevec (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Višnja Pevec (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Višnja Pevec (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Višnja Pevec (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
pevec suđenje (1)
16.03.2012.
u 12:00
Utorkom u Bjelovaru polazi tečaj, a afinitet za umjetnost, kaže, ima od 1977. kad je bila školarka
Pogledaj originalni članak

Nakon kratke pjevačke karijere Višnja Pevec počinje slikarsku karijeru – informacija je koja je ovih dana zaintrigirala javnost. Zbog okončanja stečaja i posebno zbog tužbe kojom od države traže odštetu od 550 milijuna kuna, Peveci su se posljednjih dana već našli u žiži javnosti.

– Slikanje i vinograd danas su mi najbolja psihoterapija i u tome pronalazim izgubljeni mir, no ne gradim nikakvu slikarsku karijeru, nego sam krenula na tečaj želeći obnoviti potisnuti talent – s osmijehom na licu i škarama u rukama kazala je Višnja, koju smo u četvrtak zatekli kako u radnom odijelu bivše tvrtke orezuje lozu u obiteljskom vinogradu u rodnim Donjim Mostima.

Vidaju rane

U tom seocu, dvadesetak kilometara udaljenom od Bjelovara, u miru i tišini obiteljskog imanja Višnja i Zdravko vidaju svoje rane još otkako su napustili ćelije bjelovarskog zatvora u prosincu 2010. godine.

– Odavno imam afiniteta za umjetnost, a posebno za crtanje – priča Višnja pokazujući nam svoje crteže u olovci, koje je izradila još 1977. godine kao učenica osmog razreda. Sačuvala je i crtež iz 80-ih na kojem je panorama Paga s terase njihove tadašnje vikendice.

– Uvijek sam voljela slikati, no u posljednjih dvadeset godina nisam imala vremena i rekla sam si kada odem u mirovinu, tome ću se više posvetiti. No nedavno sam doznala da u Bjelovaru postoji tečaj slikanja i tako sam krenula – priča dodajući kako se zimi ne mogu obavljati poljoprivredi radovi pa je željela korisno iskoristiti vrijeme.

Svladala portret

Bila je već na desetak sati tečaja, a dosad su najviše radili portret. Što je naučila, najbolje se, kaže, vidi iz slike koju je tek završila. Od pjevanja, koje joj je bila velika ljubav, posve je odustala. Previše je gorčine u srcu, kazala nam je Višnja, tako da rijetko zapjeva čak samo i za svoju dušu i dodaje:

– Golemo je to razočaranje u život i u ljude, a oči joj se počinju cakliti.

– Uzeli su mi život, no ja sam borac i neću nikada suzu pustiti. Nitko na meni neće primijetiti da sam tužna i jadna, no u sebi nosim strašnu bol koju uopće ne mogu opisati, a tu bol ne mogu nadoknaditi nikakvi milijuni, nikakav novac – govori dok je vidno preplavljuje osjećaj gorčine i dodaje:

– Sve što radim, radim sa srcem a sada su mi sve uzeli i zato bih najradije otišla negdje da ne vidim ni tvrtku, ni prezime jer me sve me to ranjava.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

MD
Mucko Djubre
12:55 16.03.2012.

Višnja Pevec. Što se mene tiče, može se zvati i Ana Anić, svejedno. Bitno je to da su se peveci bavili kriminalnom djelatnosti, oštetili radnike i uništili obitelji. Da li Višnja voli slikati? Boli me k... Ako se lijepo ponaša, može i u Lepoglavi slikat!

Avatar pupoljak
pupoljak
13:15 16.03.2012.

Ali dobro je da nije duhom klonula, pa ćemo sada dobiti vrhunsku slikaricu. Heh vijesti!!

Avatar pupoljak
pupoljak
13:13 16.03.2012.

Višnjica odustala od pjevačke karijere. Fakat, šteta za takvu divu.