T7 grupa

Visova tvornica MBO počela s pokusnim radom

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Visova tvornica MBO počela s pokusnim radom
27.01.2012.
u 11:46
Pokretanjem tužbe o ništetnosti ugovora između Varkoma i T7 VIS-a gradonačelnika Habuša taj ugovor nije stavljen izvan snage, tvrde u T7 Vis-u
Pogledaj originalni članak

Iako je u ponedjeljak varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u ime Grada Varaždina podnio tužbu za utvrđivanje ništetnosti prvog ugovora između gradske tvrtke Varkom i T7 VIS-a za obradu i zbrinjavanje varaždinskog otpada, tvornica je jučer počela s pokusnim radom na temelju izdane dozvole od županije, priopćeno je iz T7 Vis-a. Tvornica će obrađivati komunalni otpad koji nije iz Varaždina.

– Bez obzira na trenutačnu nemogućnost obrade varaždinskog komunalnog otpada iz razloga što ga Grad Varaždin neobjašnjivo ne želi dati sukladno važećim ugovorima, investicija u tvornicu MBO koja kreće s pokusnim radom osigurat će dovoljno posla s obrađivanjem komunalnog otpada koji nije iz Varaždina. S obzirom na izvrsnost same tvornice, interesa za obradu otpada u tvornici MBO T7 VIS-a ima puno, jer problemi sa zbrinjavanjem otpada u čitavoj Hrvatskoj iz dana u dan sve su veći. Žalosno je da Grad Varaždin koji je uvijek prednjačio u razvoju različitih projekata okrenutih budućnosti ne prepoznaje prednosti takve tvornice – rekao je vlasnik T7 grupe Davor Patafta.

– Pokretanjem tužbe o ništetnosti ugovora između Varkoma i T7 VIS-a gradonačelnika Habuša taj ugovor nije stavljen izvan snage. Izbjegavajući obvezu prema ugovoru koji ni u jednom trenutku nije proglašen ništetnim, Grad Varaždin svojim građanima dnevno stvara dug veći od 150.000 kuna. Ako Grad Varaždin nastavi ne izvršavati obveze iz ugovora, mogao bi ubrzo doći u ozbiljnu proračunsku krizu, a tada će građanima biti svejedno je li otpad preseljen iz Varaždina na drugu lokaciju u Hrvatskoj ili je obrađen u Varaždinu. Također, zabrinjava i činjenica da ovakvim postupcima varaždinski gradonačelnik šalje vrlo lošu poruku potencijalnim investitorima koji bi se s pravom mogli preplašiti daljnjih investicija u Varaždinu kada vide da gradska uprava nije u stanju ispoštovati ni osnovne ugovorne obveze koje je preuzela – rekla je Jasmina Prokop Tomić, članica Uprave T7 VIS-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.