žestoke borbe u ukrajini

Vitalij Kličko: Putin smatra Ukrajinu kao dijelom Sovjetskog carstva

Foto: Oleksandra Butova
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao da su civili "bijesni" i da "ne žele otići"
Foto: Reuters/PIXSELL
Ukrajina
Foto: Oleksandra Butova
Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao da su civili "bijesni" i da "ne žele otići"
Autori Vecernji.hr, Hina
13.01.2023.
u 20:29
Mi ne želimo živjeti u autoritativnom režimu. Želimo živjeti prema europskim standardima, želimo imati ljudska prava, živjeti kao demokratska država. Borimo se za to i za budućnost svoje obitelji - kazao je Kličko za HRT
Pogledaj originalni članak

Rusko ministarstvo obrane u petak je priopćilo da je ruska vojska preuzela kontrolu nad rudarskim gradom Soledarom u istočnoj Ukrajini, što bi bio prvi veći uspjeh Rusije na bojnom polju nakon pola godine vojnih neuspjeha protiv ukrajinskih snaga. Ruske snage zauzele su grad za koji su se dugo vodile teške borbe u četvrtak navečer, priopćilo je rusko ministarstvo. Glasnogovornik ukrajinskih snaga na istoku zemlje zanijekao je u petak da su ruske snage zauzele Soledar, istaknuvši da se ukrajinske snage još uvijek bore u tom gradu.

Ekipa HRT-a nalazi se u Ukrajini gdje su razgovarali s gradonačelnikom Kijeva, Vitalijem Kličkom.  - Sigurno ćemo pobijediti jer je ovo naš dom. To su naše obitelji, to su naša djeca, mi se borimo za njih - rekao je Kličko reporterki Elizabeti Gojan. - Ovaj besmisleni rat vodimo zato što želimo biti dio europske obitelji - dodao je.

Tvrdi da Putin smatra Ukrajinu kao dijelom Sovjetskog carstva. - Mi ne želimo živjeti u autoritativnom režimu. Želimo živjeti prema europskim standardima, želimo imati ljudska prava, živjeti kao demokratska država. Borimo se za to i za budućnost svoje obitelji - kazao je.

- I više sam nego siguran da ćemo pobijediti u ratu, jer je ovo naša zemlja, ovo su naši gradovi, građani, djeca, obitelj. radi se o našoj budućnosti. Mi se sada borimo za našu budućnost dodao je.

VEČERNJI OTKRIVA

S Murtera pod okriljem noći nestala zaplijenjena jahta Putinove prijateljice: 'Na njezin vez usidrili isti model broda'

Nevjerojatan sigurnosni propust dogodio se ovih dana u marini Betina na otoku Murteru. Večernji list doznaje da je od tamo netragom nestala luksuzna jahta Sunseeker 115 koja je bila na popisu "zamrznute" imovine sankcioniranih ruskih tajkuna od strane Europske unije, SAD-a i Velike Britanije zbog ruske agresije nad Ukrajinom. Vrijednost jahte pod nazivom "Irina VU" procjenjuje se neslužbeno na oko 5 milijuna eura te se nalazi u vlasništvu tvrtke ruske oligarške obitelji bliske Vladimiru Putinu -  Alishera Usmanova i Irine Usmanove. Da cijela stvar bude bizarnija, u betinsku luku ovih je dana uplovila gotovo identična jahta koja je, kazuje naš visoki državni izvor, trebala pred javnošću i institucijama fingirati da je "Irina VU" još uvijek na vezu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar Behemot
Behemot
20:31 13.01.2023.

Vitalij Kličko je nakon izbijanja rata poslao dva svoja sina na studij u London. Kada rat završi oni će se vratiti i dobiti kao ugledni građani visoke pozicije.

Avatar Malo_vitra
Malo_vitra
23:25 13.01.2023.

Lažeš Kličko, Putin je samo želio da Ukrajina ne ulazi u NATO jer je to ugroza Rusije i želio je da više ne palite žive Ruse. A mogli ste samo proglasiti vojnu neutralnost i spasiti stotine tisuća života kad si već znao da su Rusi zli.

DU
Deleted user
22:07 13.01.2023.

Fascinantno kako niti na jednom portalu više ne možeš naći vijesti iz Ukrajine.