Uskrsna poruka

Vjera je osobni čin svakoga od nas, ali nije osamljen čin

Foto: 'Marko Jurinec/PIXSELL'
Vjera je osobni čin svakoga od nas, ali nije osamljen čin
30.03.2012.
u 11:49
– Naše krštenje nije samo sjećanje na obred krštenja nego i trajni hod za Isusom koji je put, istina i život – rekao je biskup
Pogledaj originalni članak

Vjera je osobni čin svakoga od nas, ali nije osamljen čin. Stoga ćemo i ove godine zajedno slaviti vazmeno otajstvo, odnosno muku, smrt i uskrsnuće Gospodina našega Isusa Krista. Katekizam nas podsjeća da Vazam nije jednostavno jedan blagdan među ostalima. To je blagdan nad blagdanima, svetkovina nad svetkovinama kao što je euharistija sakrament nad sakramentima. Kazao je to danas u svojoj uskrsnoj poruci varaždinski biskup Josip Mrzljak.

– Uza sve vrlo lijepe i nama drage popratne sadržaje koji prate blagdan Uskrsa pokušajmo u središte staviti svoju osobnu i zajedničku vjeru, učvrstiti je i obnoviti. Učinit ćemo to na poseban način u vazmenoj noći kada ćemo ponovno zapaliti svijeću koja nas podsjeća na našu krsnu svijeću koja označava uskrsnuloga i živoga Isusa Krista, ali označava i da naše krštenje nije samo sjećanje na obred krštenja nego i trajni hod za Isusom koji je put, istina i život.  Sveti Pavao nas podsjeća da u njemu, Isusu Kristu živimo, mičemo se i jesmo. Neka nam uskrsli Gospodin podari čvrstu vjeru, ustrajnu nadu i djelotvornu ljubav – rekao je biskup.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.