ispali nesposobni

Vlada na Fejsu pitala što koči radnike, građani odgovorili: Vi!

Foto: Facebook
Vlada na Fejsu pitala što koči radnike, građani odgovorili: Vi!
13.03.2012.
u 16:55
Kako biste vi pomogli poduzetnicima, mladima, ženskim osobama? Što najviše koči hrvatskog radnika?, piše u statusu na Vladinoj Facebook-stranici
Pogledaj originalni članak

"Uhvatiti se u koštac s rješavanjem nezaposlenosti nije lako. Kako biste vi pomogli poduzetnicima, mladima, ženskim osobama? Što najviše koči hrvatskog radnika?". Tako glasi status koji je Vlada u 13 sati objavila na svome Facebook-profilu. Pa iako je riječ o običnom pokušaju interakcije s građanima koje aktualna Vlada često koristi na društvenim mrežama, spomenuti status izazvao je velik interes.

Međutim, kod mnogih korisnika ta pitanja izazvala su revolt te su vladajuće zasipali optužbama i uvredama tvrdeći da su time dokazali nesposobnost.

– Vi! Vlada RH koči hrvatskog radnika! Ovo je katastrofa, vi pitate nas!? – komentirali su mnogi korisnici.

– Umjesto da date narodu optimizam nekim novim otvorenim radnim mjestima, tražite ga da vam da ideje za to. Pa što vi onda radite tamo? Sjedite i dobivate novac – napisao je Hrvoje.

Bilo je i onih koji su pokušali ponuditi konstruktivne odgovore Vladi.

– Smanjite PDV. Veliki porezi znače velike cijene, manju potrošnju, nisku konkurentnost, slabljenje gospodarstva, propadanje tvrtki. Oslobodite nove poduzetnike nameta na najmanji rok od tri godine i dajte im nepovratna sredstva. Prestanite ulagati u nepotrebne objekte i renoviranje istih jer jedna stavka u svakom takvom objektu vrijedi kao nekoliko strojeva koji stvaraju radna mjesta. Uvedite reda u javne nabave i uvedite nadzor u investicije i taj novac preusmjerite poduzetnicima za razvoj. Prestanite uvoziti proizvode koje sami proizvodimo. Cijena naših sirovina je ista kao i na svjetskom tržištu, ali nameti koje imamo su ti koji nas čine nekonkurentnima – komentirao je Danijel.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

MA
Maroje2312
11:09 14.03.2012.

Plan 21 ?????Osnovati vladu nacionalnog spasa pod hitno.

KR
kristov
10:30 15.03.2012.

To predsjednik države zove autogol!

MO
morituriite
17:23 13.03.2012.

Osim što je nesposobna, Vlada je ujedno i nepismena.