JAVNA NABAVA

Vlada o autima: Ponude se ne odabiru samo na temelju cijene

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Vlada o autima: Ponude se ne odabiru samo na temelju cijene
19.02.2014.
u 13:01
Osim cijene, važnu ulogu igraju dokazi da gospodarski subjekt nije pravomoćno osuđivan za određena kaznena dijela, da je platio porezne dugove, da nije u stečaju, da nije napravio profesionalni propust i slično
Pogledaj originalni članak

Služba za odnose s javnošću Vlade danas se oglasila se "netočnim i neprovjerenim podacima o postupku objedinjene javne nabave motornih vozila" koji su objavljeni u nekim medijima.

U priopćenju se tvrdi da je naručitelj vozila, Državni ured za središnju javnu nabavu, postupio u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Stoga je u prvoj grupi predmeta nabave odabrana ponuda Porsche leasinga, dok su ostali ponuđači isključeni jer nisu dostavili valjanju izjavu o nekažnjavanju, ili je izjava bila nepotpuna.

"Iako je isključeni ponuditelj Ald Automotive d.o.o. protiv takve odluke Državnog ureda uložio žalbu, Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave, je kao neovisno žalbeno tijelo, rješenjem od 07. kolovoza 2013. godine odbila navedenu žalbu kao neosnovanu. Na taj način je i Državna komisija, kao neovisno žalbeno tijelo, potvrdila da je ovaj Državni ured u svemu postupio u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi", navodi se u priopćenju.

U postupku javne nabave u drugoj grupi odabrana je najpovoljnija ponuda ponuditelja SG Leasing. Međutim, Hypo Alpe-Adria-Leasing žalio se na odluku, pa je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave rješenjem 7. kolovoza 2013. poništila tu odluku. Drugom Odlukom o odabiru od 19. kolovoza 2013. odbijena je ponuda SG Leasinga i odabrana je ponuda ponuditelja Hypo Alpe-Adria-Leasing.

U priopćenju se naglašava kako se ponude ne odabiru samo na temelju cijene, već i ostalih segmenata ponude, na primjer, dokaza da gospodarski subjekt nije pravomoćno osuđivan za određena kaznena dijela, da je platio porezne dugove, da nije u stečaju, da nije napravio profesionalni propust i slično.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

CH
chemica
13:21 19.02.2014.

Znači, ako ponuđač ne dostavi potvrdu o nekažnjavanju, država ima pravo spiskati 40 milijuna kuna više nego što bi inače koštalo? Naših kuna, da naglasim. Samo za našu političku elitu koja nikako da shvati kako su to tuđi novci, ne njihovi privatni.

IC
ico1
13:18 19.02.2014.

Ne samo to bira se onaj tkoće dat ispod stola koji mil..

KA
kafka
13:21 19.02.2014.

'Ponude se ne odabiru samo na temelju cijene' Točno. Auti im moraju biti blindirani da ih netko od nezaposlene i obespravljene mase naroda ne upuca (što ne odobravam() ili mortaju biti sigurni kad se na njih bavi molotovljev koktel i slično! Žalosno i tragićno bi bilo da se tako nešto i dogodi u RH, ali kalo se ovi ponašaju bojim se !! .