registar branitelja

Vlada: Objava popisa branitelja usmjerena protiv premijerke

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
vlada, branitelji (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
vlada, branitelji (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
vlada, branitelji (1)
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
09.04.2010.
u 14:14
Nakon sastanka braniteljskih udruga s premijerkom Jadrankom Kosor, iz Vlade su poslali priopćenje u kojem ističu da je objava registra usmjerena protiv Vlade, ali i premijerke Kosor osobno.
Pogledaj originalni članak

Branitelji su uvijek uz Vladu. Razgovarali smo da se ta priča, da ne kažem ništa gore, mora stišati. Sve u interesu hrvatskih branitelja. Što se tiče Vlade, nećemo dozvoliti podjele hrvatskoga društva, zaštitit ćemo branitelje i njihova dostojanstva - kazala je premijerka Jadranka Kosor nakon dvoipolsatnog sastanka s čelnicima tridesetak braniteljskih udruga.

>>Branitelji se sami organizirali: Na Facebooku otvoren "Dobrovoljni registar branitelja"

Članovi udruga istaknuli su svoju opredijeljenost da se registar ne smije objaviti "dok se sve braniteljske udruge i braniteljska populacija uopće ne složi s time", prenio je predsjednik Zajednice udruga dragovoljaca Tom Kačinari.

Kazao je i kako ne misli da je Pantovčak odgovoran za objavu dijela registra, ali je upozorio:

- Hrvatska ima Kazneni zakon u kojemu u članku 37 piše da je netko tko svojim radom ili izjavama potiče nekoga na kazneno djelo sudionik u kaznenom djelu.

U priopćenju koje je poslala Vlada nakon završenog sastanka stoji između ostalog i da je na sastanku jednoglasno ocijenjeno da je objava tih podataka usmjerena protiv Vlade, kao i predsjednice Vlade osobno.

Slavica Hruškar iz Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih kazala je kako je ona u svom izlaganju dala naglasak na slabu sigurnost u MORH-u te pozvala vrhovnog zapovjednika da hitno i žurno provede vojno-stegovne postupke. Ali je zatražila i da se utvrdi njegova odgovornost kao vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga.

>>Marko Rakar napustio policiju, sljedeći tjedan nastavak pretrage

>>Svaki Amerikanac može provjeriti gdje su ratovali njegovi susjedi

Karamarko: Ne provodim represiju

Nakon sastanka s braniteljskim udrugama ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko osvrnuo se, na upit novinara, na teze SDP-a da on provodi represiju i objavljuje kada će se koga uhititi, a kada pustiti:

- To je jedna politička ili politikantska stranačka poezija. Ja se bavim nečim mnogo ozbiljnijim, provođenjem zakona pa odbijam takve insinuacije - rekao je Karamarko.

SDP Vladi: Promijenite zakon i objavite Registar branitelja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 482

OB
-obrisani-
20:06 09.04.2010.

Bravo!!! Baćeeeeeeeeeeeee!

OB
-obrisani-
21:02 09.04.2010.

PIČKICU josipovića SPIČKATI!

OB
-obrisani-
16:58 09.04.2010.

zivio predsjednik mesic i josipovic. simple the best :)