aktivni na društvenim mrežama

Vlada objavila 423 tvita na hrvatskom i 98 na engleskom o izbjegličkoj krizi

Foto: Screenshot
Vlada objavila 423 tvita na hrvatskom i 98 na engleskom o izbjegličkoj krizi
20.09.2015.
u 16:40
Iz Vladinog on-line tima poručili su kako su mnogi domaći i strani mediji upravo njihove objave preuzimali i koristili kao provjereni izbor informacija
Pogledaj originalni članak

Od početka krize Vlada je vrlo aktivna na Twitteru. Od srijede do danas u 13 sati objavili su 423 tvita na hrvatskom i 98 na engleskom jeziku vezana uz izbjegličku krizu. Iz  Vladinog  on-line tima poručili su kako su mnogi domaći i strani mediji upravo  njihove objave preuzimali i koristili kao provjereni izbor informacija. Citirali  su ih, kažu, CNN,  The Guardian,  Buzzfeed, The Atlantic, njemački Morgenpost..., i gotovi svi najutjecajniji hrvatski mediji.

Kako bi bili što točniji ali i kako bi brzo demantirali dezinformacije koje su se pojavljivale,  od četvrtka  su, naglašavaju, imali svog čovjeka na terenu koji je stalno bio uz ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

– Društvene  mreže  omogućavaju  iznimno  brzo  širenje  informacija,  ali i glasina  i  dezinformacija.  Bitno je da smo prisutni na izvoru informacija kako  bismo  na  vrijeme opovrgli glasine i tako spriječili širenje panike, ali i pravodobno dali jasnu i točnu informaciju kako bi građani, volonteri, pa i izbjeglice  bili  obaviješteni.  Primjeri dezinformacija: uhićenje policajaca,  male  boginje, silovanja. Glasine smo sasjekli u korijenu – poručuje Vladina “Twitter-divizija”.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Benedikta
Benedikta
20:23 20.09.2015.

Hvalimo se izbjeglima ili što? Ako je večina medija uzela njihove tvitove, zašto su ona ovu situaciju tako negativno prenijeli??

Avatar Koncentriran
Koncentriran
20:28 20.09.2015.

A Grb i dalje crven.Pfuuii #komunjarovlado

NO
nogogaz
17:03 20.09.2015.

kvaliteta politike mjeri se po kličini tvitova... samo još neznam, dali znaći više tvitova bolju politiku ili obratno....