Tehnička pogreška

Odlična vijest: Vlada preko noći dodatno smanjila pristojbe

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Odlična vijest: Vlada preko noći dodatno smanjila pristojbe
27.01.2017.
u 22:00
U Banskim dvorima objašnjavaju kako su na stranicama objavili pogrešnu verziju koja im je poslana iz Ministarstva financija
Pogledaj originalni članak

Sa sjednice Vlade prenijeli smo za građane dobru vijest da će pristojbe za izradu osobnih dokumenata pojeftiniti za 30 posto, no ispostavilo se da ta informacija nije bila sasvim precizna. Vijesti su, naime, još bolje! Vlada je preko noći na svoje internetske stranice postavila novu verziju Uredbe o tarifi upravne pristojbe, po kojoj će se, primjerice, za izradu putovnice, umjesto dosadašnjih 70, plaćati taksa od 35, a ne od 50 kuna, kako je bilo navedeno u prijedlogu priloženom u materijalu uz sjednicu. Za putovnicu u žurnom postupku platit ćete 140, a ne 200 kuna biljega, za izradu uvjeta za turističku agenciju 350, umjesto 500 kuna.

I brojne druge pristojbe smanjene su između 30 i 80 posto, kako smo, prenoseći neslužbene izvore i najavili dan prije sjednice Vlade. Iz Banskih dvora objašnjavaju kako je kriva verzija uredbe na njihovu službenu stranicu postavljena greškom, odnosno da im je iz Ministarstva financija poslana verzija koja nije trebala biti konačna. Tvrde da su ministri digli ruku za zadnju objavljenu verziju te da nije bilo nužno održati novu sjednicu Vlade da bi se uredba promijenila. Ostaje, međutim, nejasno, zašto je ministar financija Zdravko Marić na sjednici pročitao obrazloženje po kojem se sve pristojbe koje su prihod državnog proračuna smanjuju u jednakom postotku, za 30 posto.

Postupanjem oko ove uredbe Plenkovićeva je ekipa pokazala dosad neviđenu skromnost. Prijašnje su vlade, naime, činile sve kako bi dobre vijesti za građane prezentirale kao bolje nego što doista jesu, a nova, upravo suprotno, svoje zasluge nastoji sakriti ili umanjiti. 

>> Od 1. veljače jeftinije osobne isprave. Otkrivamo sve detalje novih promjena!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:16 28.01.2017.

Za razliku od one sdp-ove vlade ovi stvarno nešto rade, nije sad baš nešto al za početak je sasvim pristojno.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
09:28 28.01.2017.

Do proljeca ce porasti i zaposlenost , vise novca za demografiju molim ne bacati na udruge!

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
08:40 28.01.2017.

Veliki dug se smanjuje stari otplacuje, svejedno puno olaksica. Sad drugovima odjednom sve "premalo??? Da je ostao Milanovic odavno bi bili bankrot, druga Grcka.