prvih šest mjeseci

Vlada se hvali potezima, a građani joj poručuju: Niste napravili ništa!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Vlada se hvali potezima, a građani joj poručuju: Niste napravili ništa!
24.06.2012.
u 15:21
– Gospodarski oporavak Hrvatske nije moguć preko noći. Svjesni smo da težak i dug put oporavka, ali znamo što radimo – ističu u Vladi
Pogledaj originalni članak

Video koji je Vlada objavila na svojim profilima na društvenim mrežama nije naišao na pozitivne reakcije javnosti, odnosno građana. Komentari su uglavnom negativni, dok su rijetki oni koji hvale dosadašnje poteze Vlade Zorana Milanovića.

– A niste napisali da je sve poskupilo i da ste digli PDV. To očito ne spada u rezultate ove Vlade – komentirao je na Facebooku Dean Marinović.

– Vrlo malo reformi je provedeno. Previše poskupljenja. Pohvalno je što se više štedi i bolje puni proračun. Potrebno se više koncentrirati na rast gospodarstva i povećanje zaposlenosti. U svakom slučaju, ubrzati gradnju elektrana... – komentira Igor Koletić.

– Izvanredno. Za svaku pohvalu. Hvala Vam na dosadašnjim poslovima. Vi ste vlada hrvatske budućnosti, samo ovako nastavite. Želim Vam puno uspjeha – jedan je od pozitivnijih komentara.

– Ako ćemo biti iskreni, smanjili ste standard svih građana te ih vratili 10 godina unazad. Isto tako ovih šest mjeseci ste iskoristili da stopu nezaposlenosti među članovima Kukuriku koalicije smanjite na 0 posto – komentira Ante Varvodić.

Komentari su uglavnom negativni i građani su ogorčeni na nezaposlenost, povećanje PDV-a, skuplje račune za struju i plin te lošu situaciju u gospodarstvu.

– Pad potrošnje u Hrvatskoj rezultat je ekonomske krize i recesije zbog koje građani štede. Prihodi su veći nego prošle godine i pad potrošnje neće imati veći utjecaj na prihode proračuna. Povećanjem investicija dovoljno je vremena za dizanje gospodarskog rasta. Zbog nepovoljne situacije u svijetu Hrvatska se mora osloniti na svoje potencijale kako bi izašla iz recesije. To je bitka za smanjenje uvoza i domaću proizvodnju – odgovorili su iz Vlade na niz negativnih komentara na Facebooku.

Dodaju kako će, što se tiče zaposlenih u javnom sektoru, Vlada uštedjeti dvije milijarde kuna na rashodima za zaposlene u javnom sektoru. Ističu kako gospodarski oporavak Hrvatske nije moguć preko noći, osobito s obzirom na stanje gospodarstva u našem susjedstvu.

– Vlada radi najbolje što zna kako bi negativne trendove preokrenula i otvorila prostor poduzetnicima da krenu u nove poslove i tako otvore radna mjesta. Svjesni smo da težak i dug put oporavka, ali znamo što radimo i uvjereni smo da ćemo u tome uspjeti – navode.

No, građani su i dalje oštri prema potezima Vlade.

– Niste napravili ništa korisno, samo haračite i punite budžet. Katastrofa , a ne vlada. Trajno izgubljen (inače redovan) moj glas na bilo kakvim izborima – jedan je od komentara.

– Imamo jasnu viziju uređene zemlje, s Vladom koja, služeći svojim građanima i poštujući ih, čini sve da im omogući radna mjesta, sigurne plaće, dostojan i pristojan život te fizičku i pravnu sigurnost. Vjerujući čvrsto u tu viziju, zagrizli smo duboko u golem posao – poručuje preko Facebooka premijer Zoran Milanović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 387

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
08:43 25.06.2012.

jesu,jesu....puno toga napravili plin 80% struja 23% voda 25% pdv 2%

OB
-obrisani-
17:48 24.06.2012.

The Zocky-Messiah....nije maneken....on je pozer !

SI
sitnozubi
21:56 24.06.2012.

u puli ako te zanima