Vladimir Gredelj:

'Tragedija u Osijeku trebala bi biti upozorenje akterima koji pokušavaju provesti deložaciju'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Tragedija u Osijeku trebala bi biti upozorenje akterima koji pokušavaju provesti deložaciju'
24.03.2015.
u 10:35
"Naglašavamo kako bi jučerašnja tragedija u Osijeku trebala biti ozbiljno upozorenje svim akterima ovog postupka koji pokušavaju na nasilan način provesti postupak deložacije", napisao je Gredelj.
Pogledaj originalni članak

Odvjetnik obitelji Cvjetković, Vladimir Gredelj, pozvao je Općinski građanski sud u Zagrebu da zastane s postupkom deložacije.

Jutros je ponovno odgođena deložacija deveteročlane obitelji sa zagrebačkog Bukovca, a, kako nam je objasnio odvjetnik kupca Ivan Kobaš, do odgode je došlo zbog "nesposobnosti policije".

"Tragedija u Osijeku svakako bi trebala biti ozbiljno upozorenje"

Gredelj u priopćenju naglašava da bi sud trebao zastati s postupkom deložacije kako bi se izbjegla moguća nastala šteta, "a ujedno kako bi se spriječili mogući incidenti među građanima, a koji bi mogli dovesti do nesagledivih posljedica". Odvjetnik je u svom priopćenju povezao jučerašnje ubojstvo osječkog odvjetnika Vlatka Vidakovića s deložacijom obitelji Cvjetković. "Posebno naglašavamo kako bi jučerašnja tragedija u Osijeku svakako trebala biti ozbiljno upozorenje svim akterima ovog postupka koji pokušavaju na nasilan način provesti postupak deložacije", napisao je Gredelj u priopćenju.

Dodao je da nekoliko desetaka ljudi tjedan dana dežura ispred kuće Cvjetkovićevih "te najmanja iskra može dovesti do kobnih posljedica, a o čemu bi nadležne institucije svakako trebale voditi računa". U zaključku je pozvao na "razumnost postupanja svih aktera ovog nemilog događaja".

Gredelj je u ime djece obitelji Cvjetković podnio žalbu zagrebačkom Županijskom sudu na odluku zagrebačkog Općinskog suda da se odbije njihov prigovor i ovrha proglasi nedopuštenom, a neosnovanim je nazvan prijedlog za odgodom ovrhe. "Smatramo i duboko smo uvjereni kako će Županijski sud u Zagrebu razmotriti našu žalbu, te ukinuti Rješenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu, s obzirom na to da je notorno kako se radi o kršenju temeljnih ljudskih prava zajamčenih Ustavom RH te Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda – prava na dom", stoji u priopćenju.

>>Odvjetnik kupca: Deložacija obitelji Cvjetković odgođena je zbog nesposobnosti policije

>>Ubijen odvjetnik Vlatko Vidaković, sudac iz RTL-ove 'Sudnice'. Ubio ga bivši klijent!

>>U odvjetnika pucao zbog novca pa ostavio oproštajno pismo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SS
sokac sa drave
11:24 24.03.2015.

Kada ti zbog duga od 500 kuna mogu oduzeti cijelu imovinu a 90% vrijednosti ide odvjetniku onda je samo pitanje vremena kada ce krenuti rafalna paljba po pljckasima.Lujko ti si njihov i zelis i dalje zakonski delozirati Hrvatsku sirotinju.Mars u svoju kamenitu vukohebinu.

RA
raikonen
13:20 24.03.2015.

ne opravdavam ničije ubojstvo i slažem se da o ovome treba razmisliti,ali gospodo odvjetnici vi ste ti koji svojim dubiozama i kopanjem rupa u zakonu dovodite obične ljude u bezizlazne situacije iako vam je jasno da radite protiv svake logike pravde i prava

LU
lujko
11:09 24.03.2015.

gredelj iznosi u svome govoru elemente kaznonog djela!Da li se on prijeti na neizravan nacin da ako se njih zakonski delozira da ce sse nesto desiti?