Putin u Dumi:

'Možda je Alah odlučio kazniti Erdogana pa mu je oduzeo razum. Turska će požaliti što je srušila naš avion!'

Foto: Reuters/PIXSELL
vladimir putin
Foto: Reuters/PIXSELL
vladimir putin
Foto: Reuters/PIXSELL
vladimir putin
Foto: Reuters/PIXSELL
vladimir putin
03.12.2015.
u 11:49
Ako misle da će netko tko je izvršio podli vojni zločin, ubojstvo naših ljudi, proći samo s ograničenjima u trgovini rajčicom ili građevini, u dubokoj su zabludi, poručio je Turcima Putin
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin obratio se danas zastupnicima ruskog parlamenta gdje je ponovno optužio turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana za suradnju s Islamskom državom.

– Rusija ima obvezu uništiti sve teroriste, čak i one koji su na udaljenim područjima, odnosno izvan naše zemlje. Rusija je dugo bila na prvim linijama borbe protiv terorizma. To je borba za slobodu, istinu i pravdu, borba za živote nedužnih ljudi i budućnost civilizacije. Rusija je u toj borbi pokazala inicijativu i liderstvo, ali ne može sama pobijediti terorizam naročito kada su granice otvorene, a svijet je zahvatilo razdoblje velike seobe naroda – rekao je Putin.

Rekao je kako se zajedno treba boriti protiv Islamske države i ostalih terorista, a Tursku je optužio za suradnju s teroristima.

– Vrlo dobro znamo tko u Turskoj zarađuje novac od prodaje opljačkane nafte, a znamo i tko vrbuje najamnike. Zemlje ne bi smjele imati dvostruka mjerila prema terorizmu. Rusi u Turskoj imaju mnogo starih i dobrih prijatelja. Poručujem im da ih nećemo izjednačavati s vladajućima – rekao je Putin i ponovio kako su u krijumčarenje nafte s Islamskom državom umiješani najviši turski dužnosnici, među njima i predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

– Ako misle da će netko tko je izvršio podli vojni zločin, ubojstvo naših ljudi, proći samo s ograničenjima u trgovini rajčicom ili ograničenjima u građevini i drugim sektorima, u dubokoj su zabludi. Moskva će ih stalno podsjećati na taj zločin. Znamo što nam je činiti – upozorio je Turke Putin.

Rekao je kako ne zna zbog čega su Turci oborili njihov bombarder Su-24 i istaknuo kako se svaki problem i različita mišljenja mogu riješiti na drugačiji način, a ne silom. Istaknuo je kako Rusija neće prijetiti oružjem i time ugroziti cijeli svijet, već će se ponašati odgovorno.

– Bili smo spremni surađivati s njima na najosjetljivijim pitanjima. Možda je Alah jednostavno odlučio kazniti turske lidere pa im je oduzeo razum – zaključio je Putin.

Ponovio je kako vladajuće u Turskoj smatra izdajnicima koji su pucali u leđa ruskom narodu.

>> 'Nitko nema pravo klevetati Tursku da kupuje naftu od Islamske države'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 118

VL
Vlado77
12:16 03.12.2015.

Putine ti si car!!!!

MN
matija njavro
12:40 03.12.2015.

Možda je Alah jednostavno odlučio kazniti turske lidere pa im je oduzeo razum – zaključio je Putin. Legendo Putine!! Legendo!!

DU
Deleted user
12:16 03.12.2015.

Eto Rusa na Bosporu.