Kolumna

Vladu protiv štrajkaša podržava Sindikat policije!?

Foto: Boris Scitar/PIXSELL
Vladu protiv štrajkaša podržava Sindikat policije!?
08.07.2023.
u 09:50
SPH najavljuje da reprezentativne sindikate idućih pet mjeseci očekuju razgovori o budućim zakonskim rješenjima, plaći i dodacima. Ali, tu idilu narušio je štrajk “nestrpljivih” pravosudnih službenika i namještenika kojima se ne čeka kraj godine već povećanje plaća traže odmah

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 2

RO
Rowing
09:44 10.07.2023.

Netočno. Od 580 raznih dodataka koje imaju službenici po različitim službama, sudski službenici imaju samo dva i to dva koja imaju i svi drugi: dodatak na minuli rad i dodataka na vjernost (nakon 20 i 30 godina službe). Za isti koeficijent oni dobiju manju plaću. Prema tome, ne širi neistine.

DR
Drneplaćenik
18:28 09.07.2023.

SPH je u pravu, jer ima nas u državnoj sluzbi koji imamo manje place od ovih u pravosuđu i zato je NEPOŠTENO da se samo njima na sudovima poveca placa nego SVIMA, dosadni su vise sa tim svojim strajkom, place treba urediti novim zakonom i zato istina je da treba pricekati novi zakon, uredbe itd...ali svi mi jadno placeni državni službenici nemamo vise strpljenja jer život nam je jadan sa JADNIM plaćama, sto prije treba ovu nepravdu ispraviti, ali svim državnim sluzbenicima!!! a ne samo pravosudnim drzavnim službenicima. Vi svi novinari koji pisete o tom štrajku podržavate nešto što nije realno i sto bi stvorilo jaz među nama ostalim državnim službenicima, a i ovako nam je teško zbog malih placa. POVEĆANJE MORA ICI SVIMA, zavirite u sve državne službe, ali bas sve i usporedite koeficijente tj.place i vidit ce te da ovi sto strajkaju nisu najgori. Sindikat policije je u pravu kad ne podržava ovaj aktualni strajk to vam govori državna službenica sa 700 eura place i skoro 30 godina sluzbe, sa ovim povecanjem prija dva dana 800 eura, nije mi dosta, placa bi trebala biti minimalno 1000 eura, ali SVIMA U DRŽAVNOJ SLUZBI, a ne samo eliti u pravosuđu.