Johannes Wiegand

Voditelj Misije MMF-a: Hrvatska je veoma daleko od grčkog scenarija

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Voditelj Misije MMF-a: Hrvatska je veoma daleko od grčkog scenarija
12.11.2014.
u 22:45
Vaši problemi jesu teški, ali se čine rješivima, smatra Wiegand
Pogledaj originalni članak

- Hrvatska je veoma daleko od grčkog scenarija - rekao je za HRT Johannes Wiegand, voditelj Misije MMF-a koja je tijekom proteklih nekoliko dana bila u Hrvatskoj.

- Vaši problemi jesu teški, ali se čine rješivima. Doduše, traže i veliku političku volju - rekao je Wiegand.

Smatra kako Hrvatska mora poduzeti tri ključne mjere - restrukturirati dug privatnog sektora, povećati iskorištenost europskih fondova i ubrzati strukturne reforme. Wiegand smatra da si Hrvatska ne može dopustiti razmišljanje da je iduća godina izborna pa da se zbog toga neće povlačiti nepopularni potezi.

- U ovoj kritičnoj situaciji presudno je da Vlada, ali i šira politička garnitura, nastavi s reformama kako biste što brže izašli iz krize - rekao je Wiegand.

>> Lovrinčević: Reforme su nužne, ali nisu dovoljne za rješavanje krize

>> Najnovija izreka u EU – Propali ste kao Hrvatska!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

SC
Schlosser
23:12 12.11.2014.

U Hrvatskoj i jest problem da se pogoduje glasacima i vise brine o interesima partije i stranaka nego o interesima Hrvatskog naroda i Hrvatske drzave

DU
Deleted user
23:12 12.11.2014.

Za ove tri ključne mjere , znade svako dijete s osnovnom u RH. No kako prezentirati projekat u i dobiti lovu iz EU fonda , kad imaš stručnjake ala "pipl mast trastas"... ili Predsjednika Vlade i Države koji svoj posao shvaćaju kao hobi? Dakle prvi preduvjet je imati nacionalni plan - strategiju a onda i ljude kojima je stalo do Hrvatske kao suvremene i napredne zemlje u EU. Ne bi bilo zgoreg imati i tehničku vladu - tj. ljude koje ne interesira stranaka već stručnjake s vizijom u bolju Hrvatsku.

Avatar slaven00
slaven00
06:25 13.11.2014.

Citaj: "Hrvatska je daleko od Grckog scenarija jer se moze jos puno kredita dici na racun privatne imovine gradjana. U ovoj kritičnoj situaciji presudno je da Vlada, ali i šira politička garnitura nastavi isplacivati kamate."