bojovićeva 4 lica

Vođa zemunaca glumio ćelavca, intelektualca i zaraslog mršavka

Foto: VL
\'bojovic_lica\'
Foto: VL
\'bojovic\'
Foto: VL
\'bojovic_uhicenje\'
22.02.2012.
u 17:55
Svoju sliku intelektualca, poslovnnog čovjeka u odijelu i s naočalama poslao je španjolskim vlastima za izradu dokumenata
Pogledaj originalni članak

Nekoliko puta tijekom bijega Luka Bojović (38), nedavno uhićeni vođa zemunskoga klana u Španjolskoj, mijenjao je izgled kako bi nasamario policiju, odnosno međunarodnu tjeralicu koja je za njim raspisana 2010. godine.

Od tada do danas taj se beogradski kriminalac fizički prilično promijenio. Kao prvo smršavio je petnaestak kilograma, a cjelokupan dojam za njegova uhićenja bio je drukčiji od dotadašnjeg i odavao je neurednog, nonšalantnog neupadljiva dečka iz kvarta, duže kose i brade, koji se ni po čemu ne izdvaja od mnoštva, pišu srbijanski mediji.

Iako se vrlo lako mogao promijeniti u sasvim drugu osobu, za što je imao dovoljno novca, Bojović se nikad nije odlučio na plastične operacije. Čak nije operirao ni svoje karakteristične uši, a nije probao ni promijeniti crte lica, što današnja medicina vrlo lako rješava.

Bojović je prema pisanju srbijanskih medija u Španjolskoj prvo bio ćelav, u jednom je razdoblju znao nositi naočale i odijela, bio je uredno ošišan i obrijan kako bi djelovao kao uglađeni intelektualac ili dobrostojeći poslovni čovjek. Upravo je takvu svoju fotografiju španjolskim vlastima dao za izradu dokumenata.

Tijekom zadnjeg razdoblja boravka u Španjolskoj naglo je smršavio i “opustio se”, pustio bradu i kosu.

– Danas samo jednom operacijom možete drastično promijeniti izgled. Ugradnjom, primjerice, jagodičnih implantata ili implantata za bradu mijenjaju se crte lica. Može se napraviti i operacija nosa ili promijeniti linija vlasišta kose – kaže hrvatski plastični kirurg Siniša Glumičić. Jednom ga je, priča, neki Arapin molio da mu na licu napravi tri ožiljka što je on odbio, tvrdi, jer se to protivi njegovoj etici, ali i smislu njegova posla.

S druge strane policijske inspektore promjene stilova, odnosno fizičkog izgleda ne ometaju odviše u radu jer takvi stručnjaci promatraju puno dublje od vanjskog izgleda.

Primjerice, svaka osoba ima jedinstven način hoda i ponašanja za stolom, posebne navike, reakcije, boju glasa i način govora, tako da ih samo promjena vanjskog izgleda teško može zavarati.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

AL
AlienattacK
18:04 22.02.2012.

Sada glumi elokventnog tipa, zakrivljena nosa i rupičavog lica.... e i da, taj je na čelu nekakve kvazi-vlade u banana državi, he he

SR
Srecko
20:06 22.02.2012.

VL...16 . 02. ste objavili clanak \" Zemunce izdao Hrvat\" ..jucer je policija iz Valencije iznjela svoju (sluzbenuu) verziju o uhicenju... Uhapseni su u retoranu ,poslje rucka ,a pronasli su Bojovica po ljubavnim pismima koje je slao svojoj zeni, koja isto zivi u Valenciji, od koje je rastavlken ,a sa kojom se potajno sastaje...

Avatar Aristarh
Aristarh
21:54 22.02.2012.

Astrologija! \"Primjerice, svaka osoba ima jedinstven način hoda\" .......... Kad vidite da netko hoda kao pik panter, to je u 99% slučajeva horoskopski Lav.