zajednička blagajna

Vodstvu SDLSN-a anonimna prijava za krađu pet milijuna kn

Foto: 'Goran Stanzl/Vecernji list'
Vodstvu SDLSN-a anonimna prijava za krađu pet milijuna kn
10.04.2012.
u 08:00
Bilo bi smiješno da nije strašno, kaže Boris Pleše, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika
Pogledaj originalni članak

Nedavna odluka Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) da pet milijuna sindikalnih kuna prebaci u Sindikalnu štedno-kreditnu uniju povod je anonimnoj prijavi policiji i DORH-u.

Nepotpisani podnositelj, koji se obratio i nama, podnosi kaznenu prijavu protiv čelnika SDLSN-a te vodstva Štedno-kreditne unije tvrdeći da su "otuđili više od pet milijuna kuna iz unije na svoje račune u istoj i stvorili gubitak koji su pokrili novcem članova te nanijeli štetu SDLSN-u." Elektronička adresa s koje je poruka poslana dovela nas je do Zorana Grljevića, dubrovačkog vatrogasca i nekadašnjeg sindikalnog povjerenika. Međutim, on o prijavi, kaže, nema pojma.

– S tom adresom imao sam problema i prije dvije godine, kad sam s nje, tobože, nekome prijetio. Prijavio sam policiji, istraživali su, navodno je riječ o nekom serveru u Africi, međutim, očito pošiljatelju nisu ušli u trag – kazao nam je Grljević, dodavši da danas ide u policiju to prijaviti. Prijavu će vjerojatno podnijeti i Siniša Kuhar, glavni tajnik SDLSN-a. – Nadležna tijela neka utvrde tko stoji iza takvih podmetanja – kaže Kuhar.

Ivica Ihas, upravitelj ŠKU, imao je jučer goste pa nije mogao razgovarati. – Na ovakvo što nemam komentara. Bilo bi smiješno da nije strašno! Izgleda da je moj krimen što sam se kandidirao u drugom mandatu i pobijedio te što korektno obavljam svoj posao. Moji se računi vrlo brzo mogu pregledati – rekao je rezignirano Boris Pleše, predsjednik SDLSN-a, i dodao kako je vjerojatno riječ o nekom unutar sindikata. Uz Kuhara, Plešeov je protukandidat na izborima bio vatrogasac Mladen Magdić, koji je do prije tri godine bio u NO-u unije.

– Unija sada ima malih problema, a mi smo obvezni pomoći joj – kaže Magdić. ŠKU kreditira članove sindikata udružene u NHS. Odnedavno je "zaškripala" naplata pa je SDLSN, jedna od članica NHS-a, uskočio svojim novcem.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JO
Jojobica
10:03 10.04.2012.

OOOOOO,daaaaaaa, konačno su i sindikati došli na red. Nema dvojbe da su sindikalni spredstavnici izgubili svaku vjerodostojnost i svrhu, a ovaj lik sa slike je jedan obični napuhani neiživljeni zaljubljenik u samoga sebe...analni tip, i svakako uvreda za intelekt svakog člana narečenog Sindikata. Ne bi me čudilo da je on sam autor anonimne prijave :))))))

ĆA
ćaćaća
15:01 10.04.2012.

kod nas su ljudi(neovisno kojoj stranci pripadaju)sve poštenjačina do poštenjačine..