naletio autom

Vozač koji je ubio ženu i psa dosad imao 11 prekršaja

Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
Vozač koji je ubio ženu i psa dosad imao 11 prekršaja
07.03.2013.
u 09:30
Udarac automobila bio je tako snažan da su im tijela letjela nekoliko metara. Obitelj se pita zašto policija štiti muškarca koji je skrivio nesreću
Pogledaj originalni članak

Život Marije N. (71) u sekundi se ugasio nakon što ju je u utorak oko 18 sati automobilom pokosio 58-godišnji prometni recidivist Branimir B. u Stubičkoj ulici u mjestu Jablanovec pokraj Zaprešića. Marija je te večeri, kao i nebrojeno puta do tada, izvela svoju mješanku Zaru u šetnju, a u jednom je trenutku zakoračila da prijeđe ulicu na mjestu gdje nema označenog pješačkog prijelaza. Nekoliko sekundi kasnije u nju i Zaru udario je hyundai kojim je upravljao Branimir B. On je otprije poznat policiji po prometnim prekršajima, kojih ima čak jedanaest, a i ovaj je put vozio brže od dopuštenog.

Ulicom se voze kao luđaci

U zagrebačkoj policiji nisu željeli potvrditi tu informaciju jer su rekli kako “ne daju prijašnju evidentiranost kada su u pitanju prometni prekršaji”. Baš zbog toga obitelji nesretne žene nije jasno zašto policija štiti muškarca koji je bezobzirno vozio i ubio Mariju N. na cesti.

– Njezino tijelo ležalo je nekoliko metara dalje od automobila, a tijelo psa još dalje, sigurno kojih šest do sedam metara. Na tom mjestu ograničenje brzine je 50 na sat, a taj nije vozio pedeset, nego je vjerojatno vozio i dvostruko brže kada ih je uspio odbaciti tako daleko – ogorčen je Zlatko Jakopiček, zet poginule Marije N.

Dodaje kako se upravo na tom potezu, gdje je stradala njegova punica, gotovo svakodnevno događaju prometne nesreće i prekršaji, a stanovnici Jablanovca se ne osjećaju sigurno. Automobili upravo u tih petstotinjak metara razvijaju najveću brzinu, nerijetko voze i brže od sto kilometara na sat. U protekle četiri godine, otkako je cesta renovirana i otkako je postavljena nova prometna signalizacija, sve je još gore.

– Policija je prije tu stajala, obavljali su kontrole, snimali brzinu radarom, ali otkako su postavljeni signalizacija i ležeći policajci, uopće ih nema, a ovdje se na doslovno svakih pet metara ceste dogodila neka prometna nesreća – ističe Zlatko.

Česte nesreće na ceste

Mladić koji je prošle subote u 2.30 sati ujutro također zbog prevelike brzine sletio s ceste i zabio se u stup zadobio je teške ozljede kralježnice i slezene, a trenutačno je u komi i prikopčan je na aparate. To se dogodilo samo tristotinjak metara od mjesta na kojem je poginula Marija N.

– Prije dvije-tri godine u blizini je jedna žena poginula pred školom, u teškoj prometnoj nesreći stradao je i policajac koji nije bio na dužnosti, baka i unuka su također tu sletjele u polje. Ima toga još, koliko god želite – ogorčeni su mještani.

>> Hyundaijem naletio na pješakinju dok je prelazila cestu i usmrtio je

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

GL
gloria
09:46 07.03.2013.

Neki ljudi naprosto nisu sposobni za neke vještine, pa im pravo na izvršavanje istih treba ukinuti, a za prekršaje koje su napravili solidno kazniti. Također bi trebalo kazniti i one koji su im izdali uvjerenja da ih mogu izvršavati. Oni su također suučesnici takvih zlodjela. Svjedoci smo da neki imaju i po desetak prijava o prekršajima i opet sjedaju za volan i tamane ljude oko sebe.

TO
torpedo4949
09:55 07.03.2013.

" da prijeđe ulicu na mjestu gdje nema označenog pješačkog prijelaza" znači da krivicu djele obadvoje

LI
liliZG
10:10 07.03.2013.

torpedo4949 a i ostali koji to ne znaju....Jablanovec je selo, tamo nema baš pješačkih prijelaza., zato..... ali ako je točno ovo sa 11 prekršaja, zašto je taj čovjek još uvijek za volanom???