SLUČAJ U NJEMAČKOJ

Vozilo Hitne nije moglo proći do teško ozlijeđene biciklistice zbog blokade aktivista. Preminula je

Foto: Paul Zinken/DPA
Vozilo Hitne nije moglo proći do teško ozlijeđene biciklistice zbog blokade aktivista. Preminula je
03.11.2022.
u 17:38
Njemački ministar pravosuđa Marco Bushmann obećao je da će u nekim slučajevima zatvorske kazne biti moguće i za klimatske aktiviste
Pogledaj originalni članak

Biciklistica u Njemačkoj podlegla je teškim ozljedama tri dana nakon prometne nesreće u Berlinu, sve oči uprte su trenutno u klimatske aktiviste koji su Hitnoj pomoći prepriječili put.

''Žena koja je u ponedjeljak ostala zarobljena ispod kamiona u Berlinu i teško ozlijeđena je preminula'', potvrdila je policija. 

Kako prenosi Fenix Magazin, biciklistica je tri dana ranije podletila pod kamion-miješalicu za beton. Posebno vozilo trebalo je prevesti ženu do bolnice, no zapelo je u prometnoj gužvi koje su izazvali klimatski aktivisti koji su blokirali prometnicu.

Spasioci su zbog nemogućnosti prolaska morali improvizirati na mjestu nesreće, zbog čega policija sada istražuje dvoje klimatskih aktivista u dobi od 63 i 59 godina zbog nepružanja pomoći, odnosno onemogućavanja pristupa osobama koje bi pružile pomoć.

Njemački ministar pravosuđa Marco Bushmann obećao je da će u nekim slučajevima zatvorske kazne biti moguće i za klimatske aktiviste i to jer se ''blokada prometnice može kazniti kao korištenje sredstva prisile''.

''“A ako se vozilo hitne pomoći uspori, može se razmotriti i kaznena odgovornost za tjelesne ozljede iz nehaja'', naveo je. 

>> VIDEO Lažirao ugovore da bi se na Mirogoju dokopao 500.000 kuna vrijednog grobnog mjesta

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
18:58 03.11.2022.

Ovi aktivisti su gori nego jehovi svedoci

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
18:22 03.11.2022.

Klimatske aktivnost? Zašto se ne priča da je zemlja promenila ugao rotacije . Zašto se ne priča da je u Sibiru pronađeni mamuti koji su preko noći smrzi. I da im je pronađena sveža trava u čelucu. Očito da akivisti neznaju ništa da je sistem helio cetrični. Zemlja posle 365 dana nieće biti na istom mestu u svemiru