Apel Drežničana

Vratite nam poštu! Profit ne smije biti važniji od nas stanovnika!

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
posta4
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
posta3
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
posta2
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
posta
16.06.2012.
u 09:30
Nezadovoljni su i pismom HP-a u kojem ih pozivaju da usluge plaćanja računa, slanje pošiljke i paketa obave preko poštonoša
Pogledaj originalni članak

Hoćemo poštu, vratite nam poštu! Ubojice hrvatskog sela, zašto smo se vratili? – vikali su stanovnici Drežnik Grada u općini Rakovica koji su u petak blokirali državnu cestu D1 zbog zatvaranja poštanskog ureda. Na mirnom prosvjedu pozvali su Hrvatsku poštu i Vladu da još jednom razmotre svoju odluku.

 – Broj 47246 identitet je mjesta i svih nas. Pošta u Drežnik Gradu postoji još od Austro- Ugarske. Zapaljena je u Domovinskom ratu, kao i čitavo selo. Izgrađena je u obnovi, a sada je 15 godina poslije zatvaraju. Ne znam kome je to u interesu. Ako se ništa ne poduzme, opet ćemo na cestu – poručila je Željka Hodak. Kroz mjesto u kojem živi oko 1300 stanovnika, odvija se čitav kamionski promet od Zagreba prema jugu Hrvatske. Nisu se bunili što to narušava kvalitetu života i ugrožava sigurnost. Sada im je prekipjelo.

- U pošti plaćamo račune, podižemo mirovinu. Tu je šezdeset posto starog stanovništva. Kako ćemo sada u šest kilometara udaljenu Rakovicu, a imamo samo jednu autobusnu liniju u 14.30? – pita se Dragica Hodak. Dodaje da je njihove poštanske usluge koristilo još pet sela. Predsjednik Mjesnog odbora Marijan Vuković napominje da se Drežnik Grad desetljećima sustavno uništava, a da je posljednji čin nerazuman, nemoralan i nedopustiv.

 –Bili smo općinsko središte s policijskom postajom, zatvorom, šumarijom, poštom... Sve su nam uzeli, ali srce i ponos nikada neće. Ovim potezom Vlada je još jednom pokazala da joj nije stalo do malog čovjeka, nego samo profita velikih kompanija. Hrvatska Pošta poslovanje je lani završila pozitivno, a ipak zatvaraju urede pod izlikom neprofitabilnosti - rekao je predsjednik Mjesnog odbora Marijan Vuković.

Stanovnici Drežnik Grada nezadovoljni su i pismom HP-a u kojem iim objašnjavaju da zatvaranje poštanskog ureda ni u kojem slučaju neće negativno utjecati na usluge koje im nude. Pozivaju ih da usluge plaćanja računa, slanje pošiljke i paketa obave preko njihovih poštonoša, bez izlaska iz svojeg doma. Većina to smatra suludim i pita se kako da nepoznatom čovjeku predaju račune i novac.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

CH
chemica
10:11 16.06.2012.

A zbilja su našli razlog za blokadu ceste. Dok se Hrvatska pljačkala, šutjeli su kao i svi ostali. Kada i oni trebaju platiti svoj dio ceha, rade probleme. Kasno Marko na Kosovo stiže, kak bi se lepo reklo.

MR
mravac8
10:17 16.06.2012.

Dragi moji, u kapitalizmu je profit uvijek najvažniji, važniji od svega pa i od ljudi. Trebali ste to znati prije 20 godina kada ste se borili da drušite socijalizam. Jer sa socijalizmom srušili ste i svoj način života, sa politijskom postajom, zatovrmo, šumarijom, poštom ............. Sad je kasno.

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
10:38 16.06.2012.

Vjerojatno im je pošta kao i u svim ostalim selima služila za igranje biga i lota i za par bakica da dižu mirovine. Pošta nije ispostava za isplaćivanje mirovina niti nekakav casino, ako nema profita od nje treba se ukinuti.