EUROPSKI FONDOVI

Vrdoljak: Članstvo u Europskoj uniji najbolji je mogući put moderne Hrvatske

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Vrdoljak: Članstvo u Europskoj uniji najbolji je mogući put moderne Hrvatske
06.05.2018.
u 12:51
Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u sklopu obilazaka županijskih organizacija, u nedjelju (6. svibnja) u Krapini je održao konferenciju za novinare, gdje je govorio o proračunu Europske unije, mogućnostima Hrvatske kao članice EU-a za povlačenjem sredstava te činjenici da je članstvo u Uniji dobro za Hrvatsku.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak poručio je da je članstvo u Europkoj uniji, koje neke stranke neodgovorno dovode u pitanje, najbolji mogući put moderne Hrvatske, a da je zadatak i politika Vlade, u kojoj je HNS koalicijski partner HDZ-a, da što bolje iskoristi europske fondove i time izbjegne moguće posljedice smanjenja europskog proračuna. 

 

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u sklopu obilazaka županijskih organizacija, u nedjelju (6. svibnja) u Krapini je održao konferenciju za novinare, gdje je govorio o proračunu Europske unije, mogućnostima Hrvatske kao članice EU-a za povlačenjem sredstava te činjenici da je članstvo u Uniji dobro za Hrvatsku, priopćeno je iz HNS-a.

„Hrvatska kao članica Europske unije od proračuna očekuje mnogo, osobito jer smo u fazi rasta i podrška EU nam je važna. Obrazovanje za koje je HNS preuzeo odgovornost, koje je jedan od glavnih uvjeta jednakih šansi u društvu, u posljednjih 10 mjeseci osiguralo je 2 milijarde kuna, od čega 1 milijardu kuna za strukovno obrazovanje. Samo za energetsku obnovu vrtića, škola, muzeja, bolnica, stambenih zgrada, vatrograsnih domova, itd. u Hrvatskoj, Ministarstvo graditeljstva i Predrag Štormar na ime energetske obnove zgrada povuklo je 2,3 milijarde kuna. No bez obzira na eventualna smanjenja europskog proračuna, koje bi neke stranke mogle iskoristiti da nastave s proklamiranjem opasne antieuropske politike treba glasno reći – Europska unija nije loša prema Hrvatskoj i ne smijemo dozvoliti zamjenu teza na temu EU“, rekao je Vrdoljak.

Poručio je građanima da je članstvo u Europskoj uniji najbolji mogući put moderne Hrvatske i da će se HNS suprotstaviti svakoj politici koja urušava europski poredak Hrvatske. "Dosta je destruktivnosti, neodgovornosti i populizma“, poručio je Vrdoljak.

Naglasio je i da je zadatak HNS-a da pripremi javnost te da ne dozvoli manipulaciju pitanjima je li Europska unija za Hrvatsku dobra ili loša.

„Politika HNS i politika ove Vlade je europska i HNS u okviru koalicije radi i insistira na što većem povlačenju sredstava iz Europske unije. Na nama je da pripremimo projekte i bolje iskoristimo novac koji nam je sada na raspolaganju, da isto napravimo i s novcem koji će nam biti na raspolaganju 2021. I time ćemo izbjeći eventualne posljedice smanjenja europskog proračuna. To je put HNS-a. Odgovorna politika i pametne javne politike, a ne ideološke podjele i jeftini populizam”, zaključio je Vrdoljak.

Predsjednik HNS-a Krapinsko-zagorske županije Anđelko Topolovec rekao je kako su klizišta veliki problem te županije, no prihvaćanjem amandmana na Zakon o vodnom gospodarstvu, rekao je, osigurane su zakonske pretpostavke za trajno rješenje problema klizišta i to kroz prihode od vodnog gospodarstva, kojima će se, između ostalog, sufinancirati troškovi sanacije klizišta i odrona kojima je ugrožena javna infrastruktura, navodi se u priopćenju HNS-a.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

Avatar Francek007
Francek007
13:57 06.05.2018.

Ma kako ga nije sram, toliko lažnih obećanja je dao Osječanima da im se povraća od njegovog lika i djela. Poltron beskicmenjak i licemjer.

DU
Deleted user
14:14 06.05.2018.

Ovaj lik je kao flesh eating virus. Predstavlja, i ima sve osobine koje jedan politicar nebi smio imati. Gdje god se pojavi sve propada, umire ili nestaje. Ljigav je toliko da se covjeku povraca kad samo vidi njegovu sliku. Molim Vecernji da vise ne objavljuje njegovu sliku jer covjeku presjedne ne samo rucak nego i zivot kada vidi kakvi su na vlasti sa manje od 1% glasova u ovoj banana drzavi.

Avatar mister.N@
mister.N@
14:17 06.05.2018.

kad bi se barem dogodilo da tebe vise nema u politici ti vise ne predstavljas nista ni lijevima ni desnima na sljedecim izborima nema Vas vise! svakakve prodane duse su prosle ovim nasim Saborom al takva kao ti jos nije! nisi kompetentan za nista!!!