POSLJEDICE KLIMATSKIH PROMJENA

Vremenske nepogode 'ubijaju' hrvatske delicije: Mnogi proizvođači u očaju bacaju ih u otpad

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Vremenske nepogode 'ubijaju' hrvatske delicije: Mnogi proizvođači u očaju bacaju ih u otpad
10.01.2023.
u 14:46
Traže se načini kojima bi kulen i prije nego što se uopće nadjene u crijevo izgubio vlagu, s obzirom na to da je proizvodnja zbog klimatskih poremećaja sve neizvjesnija, kaže Andrija Matić

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
Ključne riječi


Komentari 18

PH
Petarstijena-HR
16:43 10.01.2023.

Pršuti i svinjsko bez uz ventilatorsko sušenje po kvaliteti zaostaje 300% u odnosu na prirodno sušenje uz buru i dimljenje na hrastovom ili grabovom drvetu . To je industrijska i masovna proizvodnja,onaj tko živi u Dalmaciji i tko to radi na tradicionalan način to je neusporedivo...Ovo što prodaju u dućanima pod "dalmatinsko" to nema veze sa Dalmatinskim pršutom i pancetom...to je industrijska proizvodnja bez dima i drva,to je sasvim stoti drugi proizvod...

WA
wannabenovinari
17:37 10.01.2023.

Suše oni sad bih rekao. Dodaju natrijev nitrit i druga smeća za boju i okus. Vidjelo to pravog mesa nije.

BU
Bukva2
16:32 10.01.2023.

Čuo sam i ja da se dosta baca, ali znate čega? Bućkuriša. Pravo meso, domaće meso se ne baca i ne kvari.