DOZNAJEMO

Vrh SDP-a tajno glasao o Marasu i opet ga odbio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Gordan Maras se obratio medijima prije sjednice Gradske skupštine
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Gordan Maras u studiju Večernjeg lista
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: SDP predstavio novčanicu s iznosom minus milijun kuna i likom Milana Bandića
11.10.2024.
u 16:16
Neslužbeno se čuje kako je svog bivšeg kolegu podržalo pet kolegica, a uoči glasanja sjednicu je napustio Klisović
Pogledaj originalni članak

Povratku Gordana Marasa natrag u SDP u petak je "ne" reklo i Predsjedništvo SDP-a. Točnije, rezultat je bio neriješen, odnosno petero prisutnih članova vodstva SDP-a bilo je za Marasov povratak, a petero protiv, a što znači da bivšem ministru, šefu zagrebačkog SDP-a, zastupniku, potpredsjedniku stranke ipak nisu dali zeleno svjetlo za ponovno učlanjenje.

Nije imao sreće

Podsjećamo, prošlog tjedna učlanjenje Marasa kojeg je SDP izbrisao iz članstva uoči prošlih lokalnih izbora nije izglasala niti njegova matična organizacija Gornji grad Medveščak zbog čega je sam Maras i zatražio od vodstva stranke da ponovno razmotri njegovo učlanjenje. Što se u konačnici sinoć i dogodilo, ali Maras opet nije imao sreće. Zanimljivo, šef stranke Siniša Hajdaš Dončić, kako se čuje, tražio je da glasovanje o Marasu bude tajno što pokazuje da se neki očito nisu imali hrabrosti izjasniti javno ili nisu, iz razno-raznih razloga, to javno htjeli učiniti. Iako se formalno ne zna kako se tko o Marasu na sjednici Predsjedništva opredijelio neslužbeno se čuje kako je svog bivšeg kolegu podržalo pet kolegica. Spominju se tu Sabina Glasovac koja je Marasu prošlog tjedna i javno dala potporu i prozvala stranku jer ga nije učlanila još na gradskoj razini, potom gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček koja je Marasa, čuje, se branila i u raspravi, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek te zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan.

POVEZANI ČLANCI:

Čuje se i da se za konačni rezultat trebalo glasati čak u dva kruga jer se pretpostavilo da bi prvo moglo pasti na Statutarnoj komisiji. Naime, kod prvog glasanja za Marasa je bilo petero članova vodstva, a njih četvero protiv, što znači da je jedan član vodstva pokušao izbjeći očito glasanje pa je održan i drugi krug glasanja i tada je konačni rezultat bio petero članova za i petero protiv. Doznajemo da je uoči glasanja sjednicu napustio član vodstva Joško Klisović tako da se on o Marasu u konačnici nije niti izjasnio. To je posebno zanimljivo budući da je upravo Klisović jedan od razloga zbog kojega je Maras i brisan iz članstva uoči prošlih lokalnih izbora. Naime, Maras je tada kao šef zagrebačkog SDP-a bio protiv odluke vodstva stranke da kao kandidata za gradonačelnika istakne upravo Klisovića te je uporno on htio biti kandidat za gradonačelnika Zagreba.

Pomirba struja

Sve se događa uoči konstituirajuće sjednice Glavnog odbora koja se održava danas i na kojoj bi, kako stvari stoje, protukandidat Hajdašu Dončiću na unutarstranačkim izborima za šefa stranke Zoran Paunović trebao postati novi predsjednik Glavnog odbora. Potez je to Hajdaš Dončića koji je naišao na odobravanje unutar stranke s obzirom na to da je na izborima više od 45 posto članova svoj glas dalo upravo Paunoviću, a čime zapravo novi šef pokazuje da mu je cilj pomiriti struje unutar stranke, odnosno spriječiti daljnje podjele s kojima je SDP godinama imao velikih problema.

>> VIDEO Grlić Radman u Dubrovniku: Da je tu Milanović, sve bi pokvario. Ima kontroverzne izjave

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

VL
vladek370
18:57 11.10.2024.

A jadan baš mi ga žao.😭

DM
D'Mich
17:50 11.10.2024.

Maras je prije samo 2-3 gpdine izašao iz stranke i ponosno izjavio da će se sada baviti biznisom. I evo nije dugo izdržao, već se rukama i noktima bori za povratak u stranku. I sutra će on opet biti ministar poduzetništva. Demokracija je dobra samo za pametne narode.

PA
Pahor
16:41 11.10.2024.

Hrvatska obiluje iritantnim likovima koji citav zivot parazitiraju i nikada nisu bilo sto korisno napravili, no Gordana je tesko nadmasiti.