MARAS ZA VEČERNJI TV

VIDEO 'Razgovarao sam s Hajdašem Dončićem. Da sam dobio signal da me ne žele u SDP-u, ne bih ni slao pristupnicu'

Zagreb: Gordan Maras u studiju Večernjeg lista
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
04.10.2024.
u 11:49

Maras, koji nije u stranci od 2021., želi se ponovno vratiti u SDP. Odlučio je podnijeti službeni zahtjev za povratak, no do sada njegov pokušaj nije urodio plodom

Gordan Maras, bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a, gostovao je u studiju Večernjeg lista, gdje je s novinarkom Petrom Maretić Žonjom razgovarao o svojoj situaciji u stranci. Maras, koji nije u stranci od 2021., želi se ponovno vratiti u SDP. Odlučio je podnijeti službeni zahtjev za povratak, no do sada njegov pokušaj nije urodio plodom. Na nedavnom glasovanju Mjesnog odbora zagrebačkog SDP-a jedan član bio je za njegov povratak, jedan protiv, dok su četiri člana bila suzdržana.

Maras ima bogatu političku karijeru, bio je saborski zastupnik i ministar poduzetništva i obrta u vladi Zorana Milanovića. U stranci je proveo 24 godine, a od 2017. do ljeta 2021. bio je predsjednik zagrebačkog ogranka. Iako je nakon raspuštanja zagrebačke organizacije izbrisan iz članstva, Maras za Večernji ističe svoju emotivnu povezanost sa SDP-om. "Moja motivacija za povratak nije da dobijem neku fotelju ili funkciju. Ja se jednostavno želim vratiti u SDP jer je to jedan velik dio mog života, dao sam jako puno od sebe i jako sam emotivno vezan za tu stranku. Ne mogu se zamisliti ni u jednom drugom političkom okruženju."

"Ni od koga nisam čuo da nije sklon mom povratku", rekao je Maras, naglašavajući kako je razgovarao s predsjednikom stranke Sinišom Hajdašem Dončićem i vršiteljem dužnosti predsjednika gradske organizacije Brankom Kolarićem. "Da mi je bilo tko od njih rekao da nemam tu što raditi, ne bih uopće podnosio pristupnicu."

Kada smo ga pitali o mogućim greškama koje su dovele do njegova trenutačnog statusa, Maras je istaknuo da je javno izražavao neslaganje s nekim odlukama stranke. Međutim, smatra da nije pravedno da mu se zamjera zbog tih izjava budući da nije bio član stranke tijekom tog vremena. "Nisam unutar stranke, nemam mogućnost komunicirati unutar stranke, i onda da se to nekom zamjeri, to je stvarno bespredmetno", rekao je.

VEZANI ČLANCI:

"Imam podršku ljudi, a takvih nema stotine u SDP-u, to može biti samo korisno stranci. Volio bih da govorimo ovdje o tome kako sam došao pomoći SDP-u da bude bolji. Pa tko bi lud uopće htio o ovome razgovarati. Želim raditi u SDP-u, odazvao sam se na poziv više ljudi. Razgovarao sam i s Hajdašem Dončićem. Da sam dobio signal da nemam tu što raditi, ne bih podnosio pristupnicu", iznova je naglasio.

Smatra da ga Kolarić ne želi u stranci jer se "boji za svoju fotelju". "S desecima ljudi razgovarao je i govorio da je spreman, da će sazvati Gradski odbor u osmom mjesecu, da me zove u stranku. Zvao me na kavu još prije godinu dana, da se vratim. Što se promijenilo? Jedino moja izjava da sam spreman kandidirati se za predsjednika stranke zagrebačke organizacije", smatra Maras. "Kolarić je, nažalost, zaslijepljen svojim osobnim interesima i želi eliminirati nekoga tko mu može biti protukandidat. On tu racionalno ne razmišlja."

FOTO Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

Zagreb: Gordan Maras u studiju Večernjeg lista
1/42
Ključne riječi

Komentara 7

VA
VanjaPlank
13:00 04.10.2024.

Svi vole uhljebništvo pa i Maras

NI
niko63
14:19 04.10.2024.

Što je dobrog za Hrvatsku napravio taj lik a godinama je na državnim jaslama?

DM
D'Mich
14:24 04.10.2024.

Otišao prije 3 godine, pokušao u realnom sektoru ali nije dugo izdržao bez stranke. I to je bio ministar poduzetništva u najgoroj vladi ikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije