VREMENSKA PROGNOZA

Vrijeme će se stabilizirati, no uskoro dolaze nove oborine i zahlađenje

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Bjelovar: Magla se nadvila nad gradske ulice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: U istočnom dijelu grada gusta magla
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: U istočnom dijelu grada gusta magla
22.11.2023.
u 23:17
U unutrašnjosti će za vikend biti hladnije. Osim kiše, Tanja Renko iz DHMZ-a navodi kako treba računati i na susnježicu, pljuskove snijega te na poledicu
Pogledaj originalni članak

Četvrtak donosi stabilizaciju vremena, slabljenje vjetra i prestanak oborina. Bit će više sunčanih sati, no ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća magla. Od petka se ponovno očekuju povremene mjestimične oborine, većinom u manjim količinama. Od subote, osim u gorju, pahulje su moguće i u nekim nizinama, a bit će i vjetrovitije.

U istočnoj Hrvatskoj sutra će biti povremeno umjerena naoblaka i hladno. U središnjoj Hrvatskoj očekuje se, također, prohladno vrijeme, osobito ujutro na sjeveru gdje će najniža temperatura biti oko -2 °C. Prvi dio četvrtka u gorju i na sjevernom Jadranu bit će prilično vjetrovit. Oblaci će se ujutro zadržavati u Gorskom kotaru te dijelu Like, a zatim će prevladavati sunčano vrijeme, prognozira za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

U Dalmaciji se očekuje promjenjiva naoblaka, rijetko i kiša, u gorju i snijeg. Jaka i olujna bura do večeri će sasvim oslabjeti. Na jugu Hrvatske će početak dana biti vjetrovit, no poslijepodne slijedi smirenje. 

VEZANI ČLANCI:

Na Jadranu će u nastavku tjedna i dalje biti razmjerno promjenjivo uz povremenu oborinu ponajprije u petak kada na jugu može pasti i obilnija kiša. Vikend će biti hladniji, u nedjelju ujutro uz mogućnost lokalne pojave mraza.

U unutrašnjosti će za vikend biti hladnije. Osim kiše, Tanja Renko iz DHMZ-a navodi kako treba računati i na susnježicu, pljuskove snijega te na poledicu. Iako navodi kako je mala vjerojatnost većih količina oborine, u višim predjelima može nastati i tanji dekorativni snježni pokrivač.

VIDEO Bijelo jutro osvanulo na Dinari

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.